НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да направите измервания, ако нямате линийка под ръка?

Как да направите измервания, ако нямате линийка под ръка?

0
Измерване без линийка: Полезни трикове и начини
Как да направите измервания, ако нямате линийка под ръка?

Измерване без линийка може да се направи по следните начини. Те са много полезни в ежедневието.

Още от ученическите години знам поне два начина, които са ми били полезни в живота. Ще говоря за тях и други начини за измерване. Татко, който винаги се отличаваше с изобретателност, ме научи на някои трикове.

Ръка

Ако трябва да измерите 1 метър плат или въже, вземете края на въжето, увийте го около част от ръката си от дланта до лакътя и обратно. Дължината на предмишницата при хората е средно 46-50 см. Така че, приблизително, се получава 1 метър.

Интересното е, че 1 фаланга на показалеца е 2,5 см. А дължината на палеца е 5 см. Ако трябва да измерите 10 см, сгънете дланта си в юмрук, разстоянието от ставата на показалеца до ставата на малкият пръст е 10 см.

Разбира се, всеки човек има различен размер на ръката, но разликата е малка. Така че за приблизителни измервания този метод е отличен.

Гаечен ключ

Как дискретно да изберете размера на пръстена за любимата си? Използвайте гаечен ключ. Например, ключ 13 отговаря на пръстен с размер 15,5. Това е най-малкият размер на дамски пръстен.

Кибритена кутия

Когато се чудех колко струва да си направя татуировка, попаднах на това описание: „Цената на татуировка е за рисунка с размери 20 кв. см. (кибритена кутия)” – кибритената кутия е идеална за точни измервания.

Вижте още: Терлици на една кука

Лист хартия

Стандартен лист А4 има дължина 29,7 см и ширина 21 см. Предмет в дома, чиито размери знаете точно, също е подходящ. Има много начини за измерване без линийка.

Уредът за измерване може да бъде спално бельо, което има стандартни размери, банкова карта и т.н.