НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Грешки, които допускат жените при избора на партньор

Грешки, които допускат жените при избора на партньор

0
Защо жените са нещастни до мъжа, който са избрали?
Грешки, които допускат жените при избора на партньор

Защо жените са нещастни в личния си живот? Причината се крие в негативния опит, натупан в детството.

Майката не е показвала любовта към дъщеря си и не я е научила да се грижи за себе си.

Когато порасне, тази жена несъзнателно започва да си създава същите условия, в които е живяла в детството – да търси мъже, които потвърждават нейните неуспехи и несигурност, и връзки, които водят до страдание.

Ще опишем 9 грешки, които допускат жените, които не са обичани от майките си, когато избират мъж. Те са привлечени от представители на силния пол с изразени отрицателни черти на характера: нарцисизъм, грубост, доминантност, а положителните личности ги отблъскват.

Но необичаните жени се страхуват да не бъдат изоставени или отхвърлени. Страхът ги превръща в емоционално нестабилни същества и ги води до грешен избор.

Защо жените са нещастни и недоволни от мъжа до себе си?

Фокус върху познатото

Жените несъзнателно търсят нещо, за което вече имат определени идеи. По този начин те повтарят най-ранния житейски опит: с хора, които приличат на родителите им.

Ако не са били обичани и защитени като деца, има вероятност да не гледат на света като на безопасно място, където на всеки може да се има доверие.

Живеят в илюзия

Една жена трябва да бъде преследвана. Те виждат проява на постоянство в предизвикателното поведение, закъснелите обаждания, безкрайните съобщения. А тези, които се държат по-възпитано, биват игнорирани.

Неразбиране на любовта

Жените, които не са обични от майките си, не вярват, че могат да да бъдат обичани просто така. Те искат да спечелят любовта, да се борят за нея, да страдат заради нея. Такива жени бъркат болката и омразата, които лошата връзка носи със страст.

Пренебрежение

Тези дами приемат за нормално, когато мъжът пренебрегва желанията им. Те смятат, че вниманието трябва да се постига със специално поведение, защото така е било в детството им. И продължават да се отдават.

Навикът да обвиняват себе си

Навикът за самокритика също идва от детството.

Съпругът ви отговаря ли ви през зъби? Бързате ли да се самообвинявате за това и да решите, че просто сте задали въпроса в неподходящия момент?

Недоверие към чувствата си

Ако на дъщерите им е казвано, че са прекалено чувствителни и емоционални, когато пораснат, те ще се съмняват дали е нормално да се тревожат по принцип. Такива жени ще се тревожат за дреболии и ще се съмняват в собствената адекватност.

Ако чувствата на детето са били третирани с презрение, след като порасне, човек ще се отнася към чувствата си по същия начин. Най-вероятно такава жена ще даде на мъжа право да решава и определя всичко вместо нея.

Неразбиране на причините за несигурността

Жените търсят любовта в мъжете, която не са получавали в детството си. Чувстват се изключително уязвими. Това им пречи да разпознаят любовта.

Липса на модел на здрави взаимоотношения

Тук всичко е много ясно. Една жена може да предположи, че нещо не е наред, но не знае как трябва да бъде точно. И няма да разбере, докато не намери добър пример за себе си в реалния живот.

Вижте още: Струва ли си да давате пари назаем на роднини?

Страх да не остане сама

Жената търси връзка, която ще я накара да се чувства в безопасност.

Когато една майка не обича дъщеря си, това е тъжно, но не и катастрофално. Какво да правите? За да отработите детските страхове и комплекси, опитайте се да подобрите отношенията с майка си.

Най-добрият вариант е да се консултирате с психотерапевт.