НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Съпругът ми взе децата след развода

Съпругът ми взе децата след развода

0
Съдът остави децата на съпруга ми след развода
Съпругът ми взе децата след развода

След развода огромен брой мъже се превръщат в „неделни татковци“. А аз, неочаквано за всички, се превърнах в „неделна мама“.

Последните две години от брака бяха истински кошмар за мен. Първото дете беше планирано, но второто се появи съвсем неочаквано. Когато разбрах, че отново съм бременна, първото ни бебе беше само на година и три месеца. Бях твърдо решена, че ще направя аборт, но съпругът ми беше против. Той искаше да имаме още едно дете, така че това беше добре дошло. Просто ще продължа майчинството си. Но дъщеря ми беше болнаво и капризно дете, което постоянно носех на ръце, така че се страхувах, че няма да мога да се справя с две деца. Тогава мъжът ми разговаря с майка си и сестра ми и те ме убедиха да родя. Това беше началото на края.

Няма да описвам всички кошмари, през които преминах, докато бях бременна, но дори сега понякога се събуждам, плувнала в студена пот. Съпругът ми и аз започнахме да се караме по-често, защото имах нужда от помощ, а той искрено се чудеше какво му е толкова трудно да си стоиш вкъщи с бебе. Свекървата наливаше допълнително масло в огъня, казвайки: „Синът ми печели пари, ти си седиш у дома. Остави го да си почине и да се отпусне поне след работа”.

Но дори тя не се сещаше да ми помогне с детето, а ако го правеше, нейната помощ обикновено се състоеше в това да върви след мен и да ми казва какво правя, не както трябва. Няколко пъти казах на съпруга ми да ми спести честите посещения на майка си, на което той ми отговори, че съм неблагодарна и не оценявам помощта на свекърва си.

Роди се втората ни дъщеря и всичко тръгна надолу. С две деца на ръце, вечно заядлива свекърва и скандали от мъжа ми заради това, че не съм имала време да сготвя, разбрах че повече няма да търпя това.

Родителите ми починаха отдавна, а сестра ми живее в другия край на страната, така че нямаше на кого да разчитам. Но сестра ми ме подкрепи за развода. Каза, че ще ми е по-спокойно без съпруга ми и неговите близки. Предложи да ми помогне с пари и каза, че няма да ме остави. Не можех да си представя живота с две деца на ръце, но думите на сестра ми промениха нещо в главата ми. По време на един от честите скандали казах на съпруга си, че искам развод.

Той каза, че ще се бори децата да останат при него. Беше плашещо да остана без тях, но след този разговор отношенията ни станаха още по-лоши. Все пак реших да се разведа.

Съпругът ми спечели делото за попечителство, съдът остави децата при него, защото нямам нито собствено жилище, нито средства да ги отглеждам. Излязох разбита от съдебната зала и просто гледах как бившите ми съпруг и свекърва отвеждат децата.

Вижте още: Богатата баба подари на внука си нещо необичайно

Сестра ми ми помогна да си стъпя на краката. Наех апартамент, намерих си работа и започнах да събирам живота си парче по парче. Първоначално беше необичайно да ходя на гости на собствените си деца, но сега не искам да променя това. Обичам да се разхождам с тях, да ги уча, винаги с нетърпение очаквам срещата ни и се подготвям за нея. Децата винаги се държат добре. Наясно съм с всичко, което се случва в живота им. Но в същото време всички домашни проблеми и основната грижа за възпитанието остават за баща им и баба им. Но те искаха да преразгледаме условията за посещения и да ми дават децата за по-дълго. Но аз отказах с усмивка. Нямам условия да ги отглеждам.

Може би, когато пораснат, ще ги взема при мен. Но засега ми е удобно да бъда „неделна майка“. Обичам децата си, участвам във възпитанието им, плащам издръжка, но не се чувствам виновна.