НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Снахата е против това синът да ми помага финансово

Снахата е против това синът да ми помага финансово

Синът ми изкарва достатъчно, за да може да помага и на мен
Снахата е против това синът да ми помага финансово

На 58 години съм и не работя. Преди бях убедена, че мога да работя и на 60, и на 65. Но преподаването изцеди всички сили от мен. Наистина обичам учениците си. Напускането на училището по собствена воля беше още по-трудно, отколкото ако ме бяха уволнили.

Но здравето ми е по-важно. Дълго мислех с колко пари ще мога да живея след това. Но синът ми ме убеди да напусна работа спокойно, защото той ще ми помага.

Вероятно всяка майка би се разплакала, чувайки това от любимото си дете. Отгледах Евгени като добро и мило момче. Той беше свидетел на това как аз се отнасях към родителите си, как се грижа за тях.

Синът ми се ожени и се премести. Бях готова за моята самота, така че го пуснах лесно. Но снахата не ме харесваше, вярваше, че имам лошо влияние върху сина ми. Според нея той се превръщаше в малко момче покрай мен и това не й харесваше.

Когато се роди внучката ми, се опитвах да помагам, с каквото мога. Но Таня винаги отказваше помощта ми. Отначало дори ми забраняваше да взимам на ръце бебето. Знаех, че ще стане по-зле. Затова се опитах да не се привързвам към детето. Най-вече не исках Таня да започне да настройва дъщеря си срещу мен.

Когато Таня разбра, че синът ми иска да ми помогне финансово, му вдигна скандал. Снахата смята, че не е негово задължение да изхранва родителите си. Не съм го молила за нищо, решението беше негово. Но няма да откажа пари, защото наистина се нуждая от тях.

Знам, че синът ми изкарва достатъчно, за да може да осигури семейството си и да спестява за бъдещето. Таня дори не знае каква точно е заплатата му. Вярвам, че синът ми постъпва правилно. По-добре е да спести нещо за черни дни и да не дава всички пари на жена си.

Снахата никога не се е лишавала от нищо – собствен апартамент с шикозен ремонт, добра техника, чисто нов айфон. Всеки сезон тя обновява гардероба си. Детето е сито и здраво, какво още й трябва?

Въпреки всичко това, сега трябва да слушам приказките й за това колко съм лоша и, че развалям семейството им. Абсолютно не искам да бъда препъни камък в отношенията между сина ми и съпругата му. Но без неговата помощ просто не мога да се справя.

Страхувам се, че все още трябва да търся алтернативни начини за доходи. Мисля да се занимавам с уроци.

Вижте още: Ожених се за любовницата си, но сега съжалявам

Тази история идеално илюстрира важността да отгледате и възпитате детето си правилно. Евгени е израснал в любов и грижа, осъзнавайки, че някой ден майка му ще има нужда от него. Ако родителите на Таня се отнасяха към нея по същия начин, както Антония се отнасяше към сина си, тя щеше да подкрепи решението на съпруга си.

Какво според вас ще помогне на свекървата и снахата да подобрят отношенията си?