НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да почистите пилешкото месо от антибиотици и хормони?

Как да почистите пилешкото месо от антибиотици и хормони?

0
Хормони в пилешкото месо: Как да се отървем от тях?
Почистете пилешкото месо от хормони и антибиотици!

Хормони в пилешкото месо, закупено от магазина, със сигурност има. За никого не е тайна, че големите производители използват всичко, за да направят процеса на отглеждане на пилета възможно най-евтин. За бързо наддаване на тегло птиците, за съжаление, се хранят не само с храна. Понякога, се използват най-евтините хормони и антибиотици.

Малко хора могат да си позволят домашно пилешко месо. Първо, то се произвежда в ограничени количества. Второ, цената на този продукт е многократно по-висока от продукта в магазина.

Споделяме ви методи, с които можете да почистите вредните антибиотици и хормони в пилешкото месо.

Метод 1

Сварете месото в добре подсолена вода за 20 минути. Изхвърлете водата и едва тогава сварете бульона в нова чиста вода. Така повечето от вредните вещества ще останат в първия бульон. Мазнините, разбира се, ще намалеят, но самото пиле ще стане по-безопасно за консумация.

Метод 2

Отстранете кожата на пилето. Ако има антибиотици в месото, те ще бъдат точно там. След това, накиснете пилето в специален разтвор. Приготвя се лесно: смесете 1 с. л. оцет и 3 с. л. сода. Изсипете сместа във водата и разбъркайте, потопете пилето в нея. След 3 часа изплакнете месото под течаща вода и започнете да готвите.

Вижте още: Лесен метод за вкореняване на резници

Метод 3

Тази опция е идеална за печене на пиле във фурната. Цялостното почистване на вътрешността на пилето със сода ще помогне да се отървете от агресивните съединения. Повечето от токсините се събират вътре.

Така ще предпазите себе си и семейството от вредни вещества. Естествено, невъзможно е напълно да премахнете химията от пилешкото месо, но по-голямата част от нея определено ще изчезне.