НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Какви са причините да се чувствате сънени постоянно?

Какви са причините да се чувствате сънени постоянно?

0
Защо се чувстваме сънени през деня?
Какви са причините да се чувствате сънени постоянно?

Защо се чувстваме сънени през деня? Постоянната сънливост не е просто знак, че не се наспивате добре. Сънливостта е резултат от енергийни проблеми. Човешката енергия непрекъснато се променя под въздействието на вътрешни и външни фактори.

Проблеми с чакрите

Човешките чакри са седемте енергийни центъра, отговорни за определени функции. Сънливост се появява, когато са засегнати долните чакри – Муладхара и Свадхистана.

Муладхара е свързана с енергията на Земята, така че когато състоянието й е лошо и не може да функционира нормално, тя иска да спрете, да си починете, да се наспите и да спрете да мислите за проблеми. Изглежда, че енергията е на изчерпване, но това не е съвсем вярно. Когато Муладхара не работи правилно, сякаш магнит ни дърпа към земята, а сънят донякъде възстановява нормалното функциониране на чакрата.

Свадхистана се намира малко над Муладхара. Не работи правилно, ако човек стане егоист и непреклонен. На енергийно ниво това поведение е погрешно и чакрата не работи правилно. Появяват се сънливост и чувство на апатия.

Болести

Ако постоянно страдате от сънливост, въпреки че си лягате навреме и ставате рано, това може да означава, че имате някакви здравословни проблеми. Може да имате настинка или вирусно заболяване. Всяка болест ни лишава от енергия. Единственият начин да си я върнете е да се наспите добре.

Комуникация с енергийни вампири и токсични хора

Енергийните вампири са тези, които съзнателно източват енергия от нас. Те умишлено ни карат да се чувстваме виновни или да не можем да наблюдаваме реакциите си. Това са много опасни хора, които ни карат да губим много енергия. Ако във вашето обкръжение има такива хора, може да почувствате липса на енергия и сънливост заради тях.

Има такива, които не искат да ни наранят, но все пак го правят. Такива токсични хора могат постоянно да се съмняват в нещо, да ни зареждат с негативна енергия, разочарование и ревност. Заради тяхното поведение можем да се почувстваме и като изстискан лимон.

Вижте още: Дишаме ли правилно?

Лоши навици

Лошите навици сами по себе си не винаги водят до сънливост и умора. В много случаи това са последствията от неуспешната борба срещу тях. Например, ако човек е много нетърпелив да се откаже от тютюнопушенето, но не може да го направи, биологичното му поле може да бъде нарушено, което може да доведе до здравословни проблеми, умора и чувство на безнадеждност. Резултатът от всичко това може да бъде невъзможност за добър сън или почивка.

Вече знаете защо се чувстваме сънени през деня и как да възстановим енергията си.