НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Докато търсеше дъщеря си цял живот, той осинови и отгледа три деца

Докато търсеше дъщеря си цял живот, той осинови и отгледа три деца

0
Той не се влюби отново, но създаде семейство
Докато търсеше дъщеря си цял живот, той осинови и отгледа три деца

Всеки иска да говори за най-добрия баща на света. Но кой ще разкаже за този, който е направил много грешки, въпреки че се е разкаял за тях? Всеки може да се поправи и всеки заслужава прошка.

Константин седна на една пейка и се разплака. Току-що бе почукал на вратата на апартамента, в който живее дъщеря му. Ина го изгони, без дори да го погледне в очите.

Всичко започна, когато той беше на 17 години. Срещна Милена. Той беше нахален побойник, с бръсната глава, който слуша метъл, а тя – истински ангел. С дълга до кръста руса коса – точната противоположност на Константин.

Той беше толкова влюбен, че забрави за всички предпазни мерки. Когато Милена му каза, че е бременна, той се уплаши, че ще става баща. Той планираше да завърши университет. Свиреше в група и щеше да пътува из страната. Памперси и гърнета определено не бяха част от плановете му.

Младият мъж планираше да вземе Милена със себе си на турне. Тя беше неговият талисман, който му носеше късмет и го правеше щастлив всеки ден. А само едно изречение я превърна в тежест за него. Всичко, което музикантът искаше сега, беше да се измъкне възможно най-скоро.

Това беше последният път, когато я видя. Те се запознаха на улицата и затова Константин не знаеше практически нищо за нея. Тя нямаше нито приятели, нито родители. Знаеше, че живее с едно момиче и нищо повече. Седмица по-късно той отиде при това момиче. Съжаляваше за тази кавга и искаше да се извини на Милена. Осъзна колко много я обича и е готов да отгледат детето заедно.

Той дори поговори с родителите си. Те реагираха спокойно на тази новина. Самата майка на момчето го е родила, когато е била на 16. За щастие баща му е бил по-съвестен и по-умен от сина си. Веднага взел правилното решение. Родителите обещаха първо да помогнат с жилище и пари. Но момичето каза, че Милена е заминала за една седмица.

Тя не знаеше къде точно е отишла съквартирантката й. Това събитие напълно го промени. Той изостави музиката и влезе в университета. След като завърши с отличие, създаде собствен бизнес и се зае сериозно с рекламния дизайн. През всичките тези години Константин неуморно търсеше Милена и детето.

Изминаха обаче 50 години, а той не ги намери. През всичките тези години той не се влюби отново, но създаде семейство. Сякаш се опита да се поправи, осинови три деца, които го обичаха с цялото си сърце. Те пораснаха и му помагаха с бизнеса. И на 70-ия му рожден ден те подариха на баща си необичаен подарък. Намериха собствената му дъщеря Ина.

Константин реши да отиде при нея. Но жената не искаше да го вижда. Тя вече знаеше кой е той и защо е тук. Явно майка й е разказала за случилото се. Тя, за съжаление, вече не беше между живите. И сега той искаше на всяка цена да спечели доверието на дъщеря си.

Вижте още: Снахата е против това синът да ми помага финансово

Трудно е, когато грешките от миналото ни преследват през целия ни живот. Невъзможно е да ги поправите, но е трябва да се научите да ги пускате. Константин трябваше да се освободи от цялата ситуация преди много години и да се опита да уреди личния си живот наново.

Какво мислите за това? Какво бихте направили на негово място?