НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Поверих отглеждането на детето си на свекървата

Поверих отглеждането на детето си на свекървата

0
Омъжих се по любов, но свекървата не ме харесваше изобщо
Отношенията със свекърва ми бяха неправилни

Омъжих се по любов. Но фактът, че съпругът ми винаги и за всичко слуша само майка си, разбрах след сватбата. С Боян се преместихме при майка му по нейно настояване.

Въпреки че имах собствен апартамент, реших да не споря и да видя докъде ще доведе това. Така започна всичко. Първо свекърва ми ме заведе в кухнята, показа ми къде се намира всичко. Започнахме да готвим вечеря заедно. Тя искаше да види какво мога в кухнята.

Разбира се, тя не одобряваше нищо, което правя. Дори не белех картофите по правилния начин! Правех всичко, както ми каже тя. Съпругът ми първо прегърна майка си, после ми каза: „Учи се от майка ми! Тя е най-добрата за мен!”

В началото бях доволна от начина, по който съпругът ми се отнася към майка си. Той беше мил, учтив и внимателен. Не всеки мъж може да се похвали с това. Въпреки това, колкото по-дълго живеех под един покрив с Боян и свекърва ми, толкова по-бързо исках да се върна в апартамента си.

Между другото тя предложи да дам апартамента ми под наем. Вече успяла да намери наематели и да се договори за цената на наема. Взела и парите. Похарчила ги за домакинството.

Но дори това не беше най-сериозният проблем, който ме очакваше. Забременях и родих син. Свекърва ми забрани да оставам дълго време в отпуск по майчинство. Нуждаем се от още повече пари. Върнах се на работа и оставих сина си на свекърва ми.

Рядко виждах сина си. Когато се прибирах вечер, той спеше. От ранна възраст хлапето беше по-привързано към баба си, а не към мен, собствената му майка. Първата му дума беше “мамо”, но той я каза не на мен, а на свекърва ми.

Споделих впечатленията си със съпруга ми. Но той не виждаше проблем в това: „Знаеш ли, мама иска да ни помогне. Трябва да й бъдем благодарни!”

Но как да благодаря на жена, която пред очите ми отнема правото ми да бъда майка?

Отношенията ни не бяха правилни. Потънах в тях, като в блато. Но в един момент търпението ми се изчерпа. Разбрах, че не искам да живея със свекърва си и бях готова да напусна съпруга си.

Честно казано, планът ми назряваше от няколко месеца. Спестих малко пари. Излъгах свекърва си, че заплатата ми е по-малка. Да, да, тази жена знаеше колко получавам и вземаше почти всички пари от мен.

Вижте още: Бременната любовница на сина ми се обади

Събрах нещата си, взех сина си и се върнах в апартамента си. На следващия ден подадох молба за развод. Боян, заедно с майка си, искаше да ми отнеме детето. Но те загубиха в съда. Синът ми се вижда с баща си само в мое присъствие.

Може би сгреших. Но сега съм сигурна, че детето ми ще расте в благоприятна среда. Съжалявам само, че загубих толкова време и позволих да ме стъпчат.

Под маската на праведност и добри намерения може да се прикрие психологическата манипулация и консуматорството.