НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Портмонето, което намерих на улицата, беше много ценно

Портмонето, което намерих на улицата, беше много ценно

0
Реших да изляза на разходка: На връщане намерих портмоне в парка
Портмонето, което намерих на улицата, беше много ценно

За първи път от толкова дни навън беше слънчево. Така че реших да изляза на разходка. Ако знаех само колко съдбоносна ще бъде тя.

Не бях излизала от вкъщи от няколко дни, защото работех дистанционно, а след като работният ден приключи се заемам с домакинската работа. Сега исках да остана на чист въздух възможно най-дълго. Така че се разхождах почти половин ден. Минах през парка на връщане, за да си съкратя пътя. Тогава изведнъж в далечината видях нещо много странно. Отначало ми се стори, че е малка птичка. Но не беше. На земята имаше портфейл. Приближих се.

Огледах се няколко пъти, за да видя дали някой не го търси. Но всеки си вървеше по своя път. Внимателно вдигнах портфейла. Помислих малко и реших да го занеса в банката, чийто клон беше наблизо.

Приближих се до момичето, което седеше от другата страна на касата и й казах какво съм намерила. Тя взе портфейла и го отвори. Вътре имаше две хиляди лева и различни карти.

Трябваше да се обади на шефа си и заедно да решим този проблем. Замисли се за момент и каза, че могат да разберат името на собственика по номера на картата. Благодарих им, оставих находката и телефона си, за да могат да ме уведомят, когато открият собственика и си тръгнах.

След няколко часа ми се обадиха отново. Не обясниха нищо конкретно. Просто поисках да отида в същия банков клон. Оказа се, че собственикът на портфейла все пак е открит. Беше възрастна жена, която искаше да ми благодари лично.

“Ти ли намери портфейла ми?” — попита госпожата.

Аз кимнах. Тя избухна в сълзи и започна да пъха няколко банкноти в джоба ми, като каза, че е много благодарна за това, че съм върнала портфейла й.

Вижте още: Поверих отглеждането на детето си на свекървата

Отказах да взема парите, не ми трябват. Поговорих с тази жена и разбрах, че парите, които намерих, са за важна операция на тежко болния й син. Така че, ако портфейлът беше попаднал в грешни ръце, семейството на дамата ще бъде в беда. След разговора реших да дам пари на горката жена. Те може да не са толкова важни, но все пак в този случай нито стотинка няма да е излишна.

Бог да благослови тази жена и нейният син.

А вие какво бихте направили на мястото на жената, която е намерила портфейла?