НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Съжалявам много, че се разведох с първия ми съпруг

Съжалявам много, че се разведох с първия ми съпруг

0
Омъжих се отново, но животът ми не се подобри
Съжалявам много, че се разведох с първия ми съпруг

Много обичах Николай, така че без никакво колебание се съгласих да се омъжа за него. Всички роднини дълго ме разубеждаваха от тази стъпка. Казаха, че много бързам. Убедиха ме, че той не е подходящ за мен, че няма нито жилище, нито кола, нито дори добро образование.

В първите месеци от съвместния ни живот се замислих дали не съм сгрешила. Заплатата на мъжа ми едва стигаше за всичко необходимо. Нямаше никакви перспективи пред себе си. Не го очакваше повишение в работата. Дори с висшето си образование имах много по-големи шансове да успея.

Започнаха кавгите. Съпругът ми искаше да приема първата работа, която намеря. Но това не ме устройваше. След по-малко от година подадох молба за развод.

Изминаха девет години. През това време така и не успях да изградя кариерата, за която мечтаех. Имам работа, но не ми носи удоволствие, а заплатата ми не е много висока. Омъжих се отново. Но все още нямам деца.

Наскоро попаднах на първия си съпруг в социалните мрежи. От любопитство разгледах профила му и останах смаяна.

Нямаше много снимки. Но дори и тези бяха достатъчни, за да разбера, че Николай живее съвсем нов живот. На една снимка той седи в кафене в Милано, на друга вече позира на фона на забележителностите на Лондон. Не можех да повярвам на тази трансформация.

Разказах на приятелите и семейството си за това. Но те не ме разбират. Те само кимат с глава, казват, че всичко може да се случи, животът е непредсказуем. Те не разбират колко празна се чувствам.

Вижте още: Поверих отглеждането на детето си на свекървата

Може би си струва да се опитам да подновя тази връзка? С Николай не сме непознати, бяхме заедно дълго време, обичахме се. Често си мисля какво бих му казала, ако го видя. Ако му призная, че смятам този развод за грешка? Ще бъде ли успешна връзката ни?

Малко вероятно е той да иска да се върне при бившата си съпруга, която го е напуснала в труден момент. Сега само, защото вижда, че той е успял, иска да възобнови връзката си с него.

Какво бихте посъветвали тази жена?