НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Семеен конфликт

Семеен конфликт

0
Свекървата не харесваше снаха си и внучката
Снахата изгони сестрата и майката на съпруга си от апартамента

Въпросът за жилището е деликатен. Понякога роднините уж идват за кратко, а остават за дълго време и започват да смятат вашия дом за свой. Позната история?

Родителите на Михаил се разведоха. В семейството имаше три деца. Брат му и сестра му се ожениха и създадоха свои семейства. Михаил не бързаше да се жени. Така той и майка му останаха да живеят заедно. Жената прехвърли апартамента на сина си.

С течение на времето делата на Михаил потръгнаха. Той се ожени за Карина, а тя му роди дъщеря. Но свекървата не харесваше снаха си.

Тя не изпитваше и особена любов към внучката си и не помагаше на младата майка. За нея тя беше натрапница в малкия им свят. Свекървата не искаше да се отдели от сина си. Карина се опита да изглади нещата, но не се получи.

Те постоянно се караха. А Михаил се оказа между двете. Понякога се намесваше в спора между двете жени.

Изведнъж се случиха куп беди. В автомобилна катастрофа загина братът на Михаил. А сестра му, след дълги години на кавги със съпруга си-тиранин, реши да го напусне. Тя вече не беше млада. Нямаше къде да отиде, така че без да се замисли, се върна при майка си.

Родната дъщеря угаждаше на майка си за всичко, а снахата осъзна, че просто няма да й позволят да живее нормално с любимия си съпруг. Те не се поколебаха да обсъждат облеклото на Карина, заплатата й, външния й вид. И, разбира се, фактът, че дъщеря й изобщо не прилича на Михаил.

Една вечер Емилия помоли баба си да й подаде още едно парче хляб, на което баба й каза, че ще си развали фигурата. Леля й допълни, че вече е късно.

В този момент дългогодишното търпение на Карина се изпари. Тя помоли дъщеря си да излезе от кухнята. Момичето излезе, бършейки си сълзите.

Карина грабна чинията с хляба и с цялата си сила я хвърли пред снаха си и свекърва си. Парчета летяха във всички посоки. Карина беше неудържима.

“Съсипахте целия ми живот. Няма да позволя да сторите същото с детето ми. Утре отиваме да направим тест за бащинство. Ако е положителен ще си опаковате вещите и ще се махнете от тук! Ясно ли се изразих?”

Майката, синът и дъщерята се спогледаха и само кимнаха.

Те никога досега не бяха виждали Карина толкова ядосана. Михаил не знаеше какво да каже на жена си. Емилия радостно се затича към майка си, прегърна я силно и прошепна: „Гордея се с теб“. „И аз с теб“, каза Карина с усмивка на лицето, абсолютно спокойна.

Вижте още: Бившата му приятелка дойде на сватбата и си отмъсти

Тестът потвърди, че Михаил е баща на Емилия. На майката и сестрата на Виктор не им оставаше нищо друго освен да опаковат нещата си. Те мрънкаха от време на време, но дори не се сетиха да поискат прошка от снаха си. Със сигурност знаеха, че тя няма да им прости. Карина постъпи правилно, макар и със закъснение.

Какво бихте направили на мястото на Карина? Бихте ли се осмелили да кажете на близките си да си тръгнат? Или ще продължите да бъдете търпеливи?