НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Правилни грижи за разсада

Правилни грижи за разсада

0
Как се отглежда разсад? Правила и съвети, които да спазвате
Правилни грижи за разсада

Как се отглежда разсад? Всичко, което трябва да направите, е да следвате няколко прости съвета.

Смесете няколко капки йод и 250 мл мляко с един литър вода. Напръскайте растенията с тази смес!

Разредете 1 капка йод в 3 литра вода. Полейте разсада от домати с този разтвор веднъж. Реколтата ще бъде по-голяма и плодовете ще бъдат по-големи.

Добавете 1 литър мляко към 10 литра вода. Капнете 16 капки йод. С този разтвор напръскайте доматите обилно, така че да потече по растенията.

Как се отглежда разсад?

Почвата, в която е засят разсадът, ще трябва да се поддържа постоянно влажна и пръскането трябва да се извършва сутрин, с не много студена вода.

За стайния разсад светлината е изключително важна. Затова е препоръчително да го поставите близо до източник на естествена светлина, например прозорец. Ако това не е възможно, можете да използвате и 40 W крушки, които да светят около 16 часа на ден.

Вижте още: Подрязването на мушкатото подмладява растението

Температурата също е важна и трябва да се спазва стриктно, поне докато семената покълнат. Експертите смятат, че идеалната температура за разсада е 22-25 градуса до покълването на семената и 20-22 градуса, когато растенията започват да растат. През нощта температурата може да е по-ниска, но не трябва да пада под 15 градуса.