НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Всички възрасти са покорни на любовта

Всички възрасти са покорни на любовта

Майка ми ще се омъжи за мъж, когото дори не познавам
Вместо да се грижи за внуците си, майка ми иска да се омъжи отново

По някаква причина сме свикнали да мислим, че трябва да се оженим преди определена възраст. Хората продължават да вярват в рамката, наложена от обществото, без да си дават правото на щастие.

Наскоро майка ми започна да се усмихва и да излиза повече. Според мен една възрастна жена трябва да си седи вкъщи и да не се позори.

Родителите ми са били на 30 години, когато са решили да подпишат. Когато и двамата са стъпили здраво на краката си, решили, че е време да създадат семейство.

Те живяха в щастлив брак 30 години. Баща ми почина преди две години. Мама се премести при нас и се грижеше за внуците си по цял ден.

Тя приготвяше различни вкусотии за семейството всеки ден. Веднъж отиде на някакво събитие за възрастни самотни хора.

След срещата тя се прибра щастлива и не спираше да говори за новите си приятели. Започнах да се дразня от тези срещи.

Те съвпадаха с уроците по плуване на най-малкия ми син. И трябваше да си взимам почивка от работа, за да го водя на басейна.

Преди месец майка ми разказваше как е минала вечерта и изведнъж се изчерви. Когато я попитах защо, тя ми отговори, че е срещнала мъж. Две години дори не са минали, а тя вече се е влюбила. Не можех да приема такава новина и се надявах, че се шегува.

Майка ми ще се омъжи за мъж, когото дори не познавам. Когато видя реакцията ми, тя веднага си събра багажа и се премести при този мъж.

Вече две седмици не си говорим, ядосана съм на майка ми и в същото време се тревожа за нея. Тя остави внуците си, знаейки много добре, че нямам време да се справя с всичко сама. Не мога да се реша да й се обадя. Особено след като разбрах, че онзи ден тя е подписала.

Кой казва, че възрастните хора нямат право да бъдат щастливи? Може би Лидия е срещнала сродната си душа. Грях ли е, че една жена иска да обича и да бъде обичана?

Вижте още: Дъщерята продаде къщата и остави майка си на улицата

Дъщерята е ядосана, защото майка й живее собствения си живот, без да се интересува от мнението на другите и не се разсейва с грижите за внуците си. Честно казано, за дъщерята беше удобно майка й да седи с децата и да готви храна всеки ден. И никой не мислеше за чувствата на самотната жена.

Тя е пример за подражание. Дори и най-близките хора да са против, това не означава, че се движите в грешна посока.