НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Трябва ли да се прощава изневярата?

Трябва ли да се прощава изневярата?

0
Свекървата дойде да убеждава снаха си да не се развежда
Според свекървата снахата трябва да прости изневерите на съпруга си

След като Ина разбра за новата любовница на Стоян, тя не издържа и го изгони от апартамента.

Вече много пъти беше мислила за развод. Но всеки път я спираше или страхът от самотата, или това, че ще отглежда децата сама. Сега достойнството й взе надмощие и тя не позволи на неверния съпруг отново да се върне в живота й.

Ден след като Стоян беше изгонен от семейното гнездо, свекървата дойде да разговаря със снаха си. Не й беше чуждо да оправи отношенията между сина и снахата. Всеки път тя казваше едно и също. Жените трябвало да търпят изневярата. Какво да се прави, природата на мъжете е такава?

Ина изслуша свекърва си, но не отговори. Цялата тази изкривена логика нямаше никакъв смисъл. Тя осъзна, че може да отгледа децата си и сама. Те отдавна могат да се грижат за себе си. Освен това ще подаде молба за издръжка.

На гости дойде и майката на Ина. Тя беше съгласна с дъщеря си и одобряваше решението й за развод.

Свекървата започна да я убеждава да се откаже и да не оставя децата без грижата на баща им.

„Няма да му забраня да ги вижда, ако самият той пожелае“, отговори Ина.

Но свекървата не се отказа. Сякаш самата дума „развод“ беше нещо немислимо и забранено. От възклицанията и възмущението й стана ясно, че за тази жена да си разведена е неприлично. И че това е повод за срам.

„Дъщеря ми има право да живее с мъж, който ще я уважава. Продължаваш да казваш, че синът ти заслужава прошка. Ако дъщеря ми беше изневерила, сигурна съм, че нямаше да я оставите на мира”.

Между свекървата и майката на Ина избухна остър спор. В този момент дойде съобщение от мъжа й. Той предложи да се срещнат след час в кафене в центъра на града и че не може да живее без жена си. Готов е на всичко, за да докаже любовта си.

Ина се усмихна и скри телефона. Може би той наистина не може да живее без нея. В крайна сметка всички тези момичета бяха само мимолетно забавление. Ами, ако този път той наистина се осъзнае и стане примерен мъж? Ина се преоблече и гримира. Тя просто ще отиде да обсъди подробностите около развода с него.

“Къде отиваш”? — попита я майка й, като с изненада отбеляза елегантния външен вид на Ина.

„Стоян ми писа“, отговори тихо тя вече в коридора.

Майката и свекървата се погледнаха мълчаливо.

Вижте още: Омъжих се за пари, но не съм щастлива

Ина се оказа една от онези жени, за които редовното унижение, изневери и последващото красиво помирение са се превърнали в естествен кръговрат на взаимоотношенията. Всеки път, хващайки съпруга си в предателство, тя прави напразни опити да се измъкне от тази връзка. Но тогава в играта влизат други чувства, включително желанието да привлече вниманието на съпруга й. Стоян много добре разбира това. Затова продължава спокойно да изневерява на жена си. И това няма да има край, докато Ина наистина не реши да го напусне.