НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Трябва ли имуществото на съпрузите, придобито по време на брак, да бъде...

Трябва ли имуществото на съпрузите, придобито по време на брак, да бъде общо?

0
Съпругата му подаде молба за развод, след като разбра за изневерите
Трябва ли имуществото на съпрузите, придобито по време на брак, да бъде общо?

Хората се женят, купуват собствено жилище или теглят заем. Това обаче винаги е риск, тъй като можете да се разведете със съпруга си и тогава ще трябва да делите апартамента.

В днешната история ще говорим за доверието между съпрузите, както и за това дали си струва да слушате родителите преди сватбата.

Елена се влюби в Андрей от пръв поглед. Той беше с 8 години по-голям от нея, но тя никак не се смути от разликата във възрастта. Баща й веднага я предупреди: „Дъще, не бързай, моля те. Поживей с него поне една година, а после ще видим”!

Но тя беше уверена в своя мъж. Андрей й предложи брак няколко месеца след като се запознаха. Сватбата беше великолепна. И това не е изненадващо, защото Андрей изкарваше добри пари. Не пропускаше нито една възможност да се похвали пред приятели или познати със своята заплата. На Елена това също й харесваше. Едва наскоро, той започна да я упреква, че не се стреми да изкарва повече.

Той беше ядосан, че всеки месец тя даваше част от и без това не много голямата си заплата на майка си. ТНе разбираше защо изобщо трябва да помага на родителите си, защото самите те все още работят.

Отношенията на съпрузите постепенно започнаха да се влошават. И в един момент те се отдалечиха толкова един от друг, че просто спряха да си говорят.

Като мъж в разцвета на силите си, Андрей започна да изневерява на Елена. Тя разбра за изневерите на съпруга си и подаде молба за развод. Когато той разбра за това, започна да се подиграва на жена си: „Къде ще отидеш? Нямаш си никого! Къде ще живееш”?

Елена отдавна осъзна, че не обича съпруга си. Оказа се, че през цялото това време жената е давала пари на майка си с основателна причина. Тя изплащаше ипотеката, която беше на името на майка й.

Баща й я убеди да не регистрира жилище на свое име по време на брака. Той знаеше, че рано или късно дъщеря му ще осъзнае, че е направила грешка. Така че разводът беше само въпрос на време.

Елена разказа на съпруга си за всичко, но той не искаше да повярва. Искаше да се откаже от развода, защото смяташе, че може да вземе част от апартамента й. Това обаче не беше възможно.

Вижте още: Всички възрасти са покорни на любовта

След като отново беше свободна жена, Елена посети родителите си и им благодари.

Понякога трябва наистина да се опарите, така че всичко в живота да си дойде на мястото. Порасналите деца не винаги слушат родителите си. Особено когато, става дума за любовни връзки. Въпреки това вярваме, че няма нищо по-добро от житейския опит, натрупан чрез опити и грешки.