НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Избелване на пердетата

Избелване на пердетата

0
Как се избелват пердета? Доказан метод
Избелване на пердетата

Как се избелват пердета? Можете да го направите лесно в домашни условия.

В магазина за платове чух как една клиентка се оплаква на продавачката, че тюлът й пожълтява от слънцето. Тогава честната продавачка, вместо да се опита да й продаде нови пердета, й каза как да ги избели.

Веднага реших да се включа в разговора им, защото и аз имам такъв проблем. Всичките пердета миришат свежо и са бели след пране, с изключение на жълтите квадратчета, които се появяват заради слънцето. Не можех да се отърва от тях с никакъв препарат. Когато са окачени пердетата, тези петна не са особено забележими, но при гладене могат ясно да се видят.

Правим ремонт вкъщи, така че се наложи да изпера тюла. Натрупал е прах и дълго време е бил изложен на пряка слънчева светлина, така че по-скоро е сив, отколкото бял.

Как се избелват пердета?

Необходими са ви:

  • домашен течен сапун
  • сода бикарбонат
  • белина

Първо, трябва да приготвите разтвор, като добавите препарат и сода за хляб в равни пропорции към водата. За да направите това, вземете чаша и изсипете в нея 100 г сода за хляб, след това 100 мл сапун. Водата трябва да бъде достатъчна, за да се потопи напълно тюла в нея. Оставете да кисне около половин ден. След около 30 минути ще забележите, че процесът на избелване е започнал.

Вижте още: Заточване на ножици

След това изплакнете добре тюла.

На този етап поставете тюла в барабана на пералнята и го изперете както обикновено с прах или гел, като добавите белина. Температурата на пране трябва да бъде 60 ° C.

Въпреки че този процес на избелване отнема почти цял ден, не е нужно да правите нищо друго. Тези чудодейни продукти ще свършат цялата работа.