НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да отслабнем без диети?

Как да отслабнем без диети?

0
Как да отслабнем без диети? Полезни съвети и правила
Сваляне на излишните килограми без диети

Как да отслабнем без диети? Просто е необходимо да спазваме определени правила.

За 30 месеца Джон Габриел свалил 100 килограма без никакви диети. Защото преди всичко трябва да подредите нещата не в чинията, а в главата и в живота си като цяло, смята той.

Той не разчита сляпо на съветите на диетолозите. Джон, брокер от Уолстрийт, е свикнал да систематизира всяка информация, която му дойде на ум.

Как да отслабнем успешно?

Правило номер едно: откажете се от диетите и обърнете внимание на хранителните вещества

Оказа се, че цял живот изпитвам недостиг на омега-3 мастни киселини, висококачествени протеини, витамини. Имайте предвид, че нито една диета не говори за това. И това е голяма грешка. Промених диетата си, така че да получавам достатъчно от всички необходими вещества.

Желанието за сладко и гризини изчезна от само себе си!

Правило номер две: излекувайте червата си

Хората редовно преяждат, защото червата им не са в състояние ефективно да извличат необходимите вещества от храната. И тялото панически складира мазнини.

Освен това храносмилателните проблеми провокират възпаление, което се отразява на хормоналния фон. Яжте повече пробиотици (кефир, кисело мляко) и храни с „правилните“ храносмилателни ензими.

Правило номер три: преразгледайте режима си на сън

Важно е да се нормализира съня. Лягайте си по-рано и се събуждайте по-рано. Всички проблеми със съня ви причиняват напълняване. Причината е в същите хормони. Безсънието променя хормоналния фон, поради което постоянно сте привлечени от сладки и мазни храни. Това води до високи нива на кортизол, което ви кара да ядете бърза храна, за да се борите с депресията, но нездравословната храна осигурява само временно облекчение, провокирайки производството на кортизол в бъдеще.

Правило номер четири: отървете се от стреса

Стресът влияе на апетита. Започнах да медитирам и да визуализирам в ума си всеки следващ ден (Визуализацията е техника в източните науки, насочена към създаване на образи на желаната реалност във въображението, тя работи на съзнателно и подсъзнателно ниво).

Отървах се от стреса, а с него и от килограмите.

Правило номер пет: научете повече за детоксикацията

След няколко месеца четене стигнах до раздела за токсините. И научих, че тялото използва мастните клетки, за да съхранява излишните токсини. По това време вече бях свалил 70 килограма, но трябваше да се отърва от още тридесет и точно в тях се бяха натрупали всички токсини.

Започнах да “промивам” вътрешностите на тялото с голямо количество алкални течности – вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове. Консумирам много зеленчуци, салати, кълнове, фибри.

Свалих последните 30 кг много по-бързо от първите 30 кг. Въпреки че изглежда, че трябва да е обратното. Всички, които губят тегло, знаят колко лесно е да започнете да отслабвате и колко трудно се дават последните килограми.

Правило номер шест: спрете да се тревожите за парите

Сега ще кажа нещо странно. Но е така. Колкото по-малко зависите от парите, толкова по-щастливи и по-слаби сте. Преместих се в по-евтина къща, започнах да харча по-малко за неща и джаджи, дори започнах да отглеждам някои зеленчуци. И започнах да се тревожа по-малко за парите.

Правило номер седем: признайте пред себе си

Вижте още: Полезни упражнения при ишиас

За да решите проблема си с теглото, трябва да си признаете веднъж завинаги: не сте с наднормено тегло заради гени, „тежки кости“, а защото сте мързеливи. За да се справите с проблемите си с теглото, ще трябва да се научите да не се страхувате от този свят. Помогнаха ми медитацията и визуализацията. Така успях да се отърва от психотравмите, които ме преследваха.

Приблизително 65-70 процента от познатите ми със солидно тегло страдат от „емоционално затлъстяване“. На много хора им е толкова неудобно да живеят в заобикалящия ги свят, че подсъзнателно се чувстват по-сигурни със своята „защитна“ мастна топка. Звучи странно, разбира се, но е истина.