НАЧАЛО ЗДРАВЕ Диета със зелева супа

Диета със зелева супа

0
Диета със зеле: Здравословен начин за отслабване
Диета със зелева супа

Диета със зеле, която е с ниско съдържание на мазнини и калории, ви позволява да загубите до 5 кг за 7 дни. Тези, които са я спазвали, казват, че тя дава отлични резултати, така че не е чудно, че вече 2 десетилетия е хит в цял свят.

Най-важното хранене през деня е нискокалоричната зелева супа, която насърчава бързото изгаряне на мазнините.

При спазване на тази диета със зеле е позволено да се приемат други храни с по-малко калории, като е необходимо да се елиминират захарта и храни като печени картофи, банани и други подобни през първите 3 дни.

Зелева супа

Нарежете моркови, зелени чушки, лук, домати, гъби, зеле и целина на кубчета. Сложете лука и малко олио в тенджера и оставете да къкри за няколко минути. След това добавете нарязаните зеленчуци. Добавете 6-7 чаши вода и оставете да заври. Намалете температурата на средна и оставете зеленчуците да се сварят до готовност.

Можете да добавите черен пипер по желание.

Първи ден

Консумират се зелева супа и плодове по избор, само банани не се допускат. Пийте много течности, препоръчват се вода, неподсладен чай или черно кафе.

Втори ден

Консумират се супа и зеленчуци, количеството не е ограничено, важно е да не се чувства глад. Яжте зелени зеленчуци и избягвайте царевица, грах и други бобови растения.

Можете да изпечете картофи за вечеря. На този ден е забранено да се ядат плодове.

Трети ден

Яжте зелева супа, плодове и зеленчуци по ваш избор, но не и храни, които съдържат много въглехидрати (като картофи).

Четвърти ден

В допълнение към зелевата супа можете да ядете максимум четири банана и да консумирате обезмаслено мляко в неограничени количества.

Пети ден

Зелевата супа е задължителна, като се допуска едно хранене от 300-500 грама постно пилешко или телешко и салата от домати (максимум шест домата).

През деня трябва да пиете от 1,5 до 2 литра вода, което ще подобри извличането на излишната киселина от тялото.

Шести ден

Вижте още: Напитка за пречистване на черния дроб

Поне една порция зелева супа, постно пилешко или телешко месо и много зеленчуци. Не е позволено да се ядат картофи на шестия ден.

Седми ден

В последния ден зелевата супа е задължителна, а гладът можете да задоволите с порции пълнозърнест ориз и зеленчуци. Позволено е да се пие неподсладен плодов сок.

Забележка:

Препоръчва се тази диета да се спазва 7 дни, след което е необходимо да се направи почивка от поне 2 дни.