НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Конфликтите между съпрузите са неизбежни

Конфликтите между съпрузите са неизбежни

0
Романсът й продължи 4 години, а съпругът й сякаш не знаеше нищо
Конфликтите между съпрузите са неизбежни

Споровете между съпрузите не са рядкост. Хората, които се обичат, намират начин да оправят отношенията си. Въпреки това, когато става дума за години на изневяра, конфликтът е неизбежен.

Ренета много обичаше любовника си Владимир. Но не се опитваше да напусне съпруга си. Всичко беше свързано с материалното благополучие, което й осигуряваше изгодния брак. Тя не беше от онези, които са готови да заменят комфортния живот за кратко семейно щастие в прегръдките на бедния Владимир.

Романсът й продължи 4 години, а съпругът й сякаш не забелязваше нищо. Той, както обикновено, работеше по цял ден и от време на време правеше подаръци на любимата си жена. В един момент Ренета повярва в майсторството си да крие истината и започна да се среща с любимия си по-често от обикновено. В резултат на това дори приятелите започнаха да забелязват честото й отсъствие.

Най-добрата й приятелка я предупреди, че подобно поведение няма да доведе до нищо добро. Така че тя трябва да бъде по-внимателна. Но Ренета не послуша съветите й. Предишните страхове за брака й отдавна се изпариха. Беше абсолютно сигурна, че Иван ще търпи изневерите й. Защото той я обича толкова много.

Веднъж той дойде при Ренета.

„Скъпа, имам нещо за теб“, каза той с усмивка.

Вдъхновена, Ренета стана от дивана и протегна ръце. Това определено е подарък. За нейна изненада в ръцете й падна обикновен плик, но достатъчно тежък. Тя го отвори и намери в него трудовата си книжка, както и документи за развод.

“Не разбирам. Какво е това? Искаш развод? И защо имам нужда от работа”?

“Да, искам развод. Ще трябва да си намериш работа, тъй като вече нямам намерение да те осигурявам”.

“По каква причина? Няма да ходя на работа”!

“Ти решаваш дали ще работиш или не. Но вече няма да живееш тук“.

Той хвърли друг плик на масата, от който изпаднаха няколко снимки на Ренета и Владимир.

„Ти наруши договора, което означава, че законът е на моя страна. Знаеш ли, аз бях търпелив дълго време. Знаех за този Владимир от доста време. Може би бих могъл да издържа по-дълго, но начина, по който се държиш напоследък… Вече е прекалено. Писна ми. Развод”!

Вижте още: Трябва ли да се прощава изневярата?

Ренета плака дълго, коленичи и моли съпруга си да промени решението си. Каквото и да каза тя, съпругът й остана глух. На следващия ден си тръгна от къщата му.

Животът с Владимир се оказа дори по-лош, отколкото се страхуваше Ренета. Той не само беше мърляв съжител, но и не можеше да си намери нормална работа. Оказа се, че през последните 2 години се е издържал от почасова работа и подаръците от Ренета. Без подаянията от богатата му любовница, животът му стана много по-труден.