НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Места на планетата, забранени за посещение

Места на планетата, забранени за посещение

0
Забранени за посещение места на планетата
Места на планетата, забранени за посещение

Забранени за посещение места има в различни кътове на планетата. В статията днес ще разгледаме кои са местата, където дори най-богатите и влиятелни хора нямат право да влизат.

Подземни бункери, тайни зони, цели острови и лаборатории – всичко това представлява голям интерес и е заобиколено от маса тайни и мистерии.

Топ 10 забранени места за посещение

Змийски остров

Разположен във водите на Атлантическия океан, Кеймада Гранде се намира много близо до бреговете на Бразилия. Това е единственото място, където живеят едни от най-отровните змии на нашата планета – островните ботропи. За да се запази популацията им, островът е затворен завинаги.

При налагането на забраната обаче властите са помислили не само за застрашените видове, но и за хората, защото посещението на това място може да бъде изпълнено със сериозни последици – има поне една змия на квадратен метър.

Международно семехранилище

Това е огромен бункер, който се намира в Норвегия. Дълбочината му достига 140 метра, а охранителната техника е просто впечатляваща. Защото вътре се съхраняват около сто хиляди милиона семена от различни култури. Хранилището е създадено в случай на сериозни бедствия от глобален характер. Всяка държава има свой собствен раздел.

Гробницата на Цин Ши Хуанг-ди

Открита през 1974 г., гробницата на император Цин Ши Хуанг-ди никога не е отваряна. Според много активисти по време на разкопки неща, които са безценни за науката и историята, могат да бъдат унищожени или повредени.

Остров Сюртсей

Намира се близо до Исландия и се е образувал поради изригванията на няколко подводни вулкана наведнъж. Той съществува от 1963 г. и е с площ не повече от 3 квадратни километра. Появата му предизвика значителен интерес сред учени от цял ​​свят. Островът е ясен модел за това как е възникнал животът на нашата планета и за да не се пречи на този процес, е затворен за посещения.

Зона 51

До 2013 г. правителството на САЩ усърдно отричаше всякакви факти и слухове за съществуването на тази зона с аргумента, че в тяхната страна няма нищо подобно. Това е най-мистериозна военна база на планетата. Намира се на 135 км от Лас Вегас и е идеално място за тестване както на нови оръжия, така и на нови военни разработки. По непотвърдена информация зоната е образувана на мястото на катастрофата на космически кораб с извънземен произход и заради това те толкова много се опитваха да я скрият от целия свят.

Остров Северен Сентинел

Забранени за посещение места на планетата

Намира се край бреговете на Индия и е затворен заради местните жители, живеещи на него. Цивилизацията все още не ги е докоснала, така че индийското правителство реши да не се намесва в живота на племето. Но дори при мощното цунами, което покри острова и бяха изпратени хеликоптери за оказване на помощ, местните жители ги обсипаха с градушка от стрели, което само потвърди позицията на правителството да продължат да не се намесват в живота им.

Пещерата Ласко

Забранени за посещение места на планетата

Уникален природен феномен, намиращ се във Франция. По стените на пещерата има необичайни и уникални рисунки, които са на повече от 17 хиляди години. Дълго време пещерата Ласко беше чудесно място за екскурзии, но скоро изображенията започнаха да изчезват. Причината за това е въглеродният диоксид, издишван от човек, така че пещерата беше затворена за посещения.

Остров Морган

Забранени за посещение места на планетата

Край бреговете на Южна Каролина има доста опасно място и това е остров Морган. Той е дом на около 5000 маймуни от един и същи вид. Попадат на него с усилията на хора от Пуерто Рико и ако първоначално само няколко били заразени с херпес, сега всеки примат е носител на болестта. Появата на хора на острова е строго забранено, защото това може да причини последващи заболявания.

Секретен архив на Ватикана

Забранени за посещение места на планетата

Папата притежава неизчислимо количество литература, която е включена в личния му архив, намиращ се в стените на Ватикана в Рим. Само дължината на стелажите е 90 километра. Според информация, която, за съжаление, няма как да бъде потвърдена, около половината от книгите и материалите са колекции от окултна литература от цял ​​свят.

Вижте още: Трик, който може да спаси живот

Остров Ниихау

Този остров е собственост на семейство Робинсън от края на 18 век и те не допускат никого. На острова няма предимства на цивилизацията като: интернет, мобилни комуникации, пътища, коли и магазини. Електричеството се произвежда от алтернативни източници. Ако някой от роднините напусне острова, той може да се върне на него само с покана.