НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Сваляне на гел лака у дома

Сваляне на гел лака у дома

0
Сваляне на гел лака в домашни условия
Сваляне на гел лака у дома

Сваляне на гел лака може да се направи в домашни условия. Разберете как!

В днешно време момичетата, които се грижат за външния си вид, редовно ходят на маникюр. В крайна сметка всичко трябва да е перфектно: от обема на косата до върха на ноктите. Но понякога се случва да нямате възможност да посетите маникюристката навреме. Израсналите нокти изглеждат неприятно. Днес ще ви споделим как да премахнете гел лака у дома, без да повредите нокътната плочка.

Важно е да запомните, че корекцията на маникюра трябва да се извършва навреме. В противен случай се образува свободно пространство между нокътя и гел лака, където могат да проникнат влага, прах и мръсотия. Това може да доведе до развитие на бактерии.

Можете да премахнете лака и сами. Не забравяйте, че това трябва да се прави само в краен случай и е по-добре да е еднократно. Но, когато нямате друг избор, трябва да вземете всичко в свои ръце.

Доказан метод за сваляне на гел лака

Първо, подгответе нокътната плочка. Първо изпилете няколко слоя гел лак и едва след това преминете към най-важния етап.

Вземете 3 памучни тампона. Разделете ги на 4 триъгълника. Намокрете ги с лакочистител. Прикрепете триъгълниците към ноктите си и ги увийте с фолио (гланцираната страна). Изчакайте 20 минути. След това отстранете лака с дървена клечка за избутване на кожички. Ако е нужно, използвайте пила за нокти като помощно средство. Просто бъдете много внимателни.

Вижте още: Домати в чували

Не забравяйте, че когато премахвате гел лак, трябва да използвате специална дървена клечка. Не се опитвайте да правите това с метални инструменти, тъй като те само ще навредят плочката. След тази процедура задължително намажете самите нокти и кожички със зехтин. В крайна сметка той е богат на полезни минерали. Ето защо това масло ще помогне за укрепване на нокътната ви плочка.