НАЧАЛО ЗДРАВЕ Продукти, които почистват артериите

Продукти, които почистват артериите

0
Превенция на атеросклероза:Продукти, които да консумирате
Продукти, които почистват артериите

Превенция на атеросклероза – кои продукти да консумирате, за да имате чисти артерии? Включете ги в диетата си!

Карфиол и броколи

Витамин К, който се съдържа в броколите, помага за поддържане на нивата на холестерола в организма.

Хранителните фибри, съдържащи се в карфиола, спомагат за премахването на всички вредни вещества в организма, натрупани с годините и предотвратяват усвояването на холестерола в червата.

Зелен лук, чесън, моркови

Тези зеленчуци помагат за прочистването на организма. Пригответе зеленчукова супа – тя е най-добрата за профилактика.

Куркума

Куркуминът значително намалява налягането и риска от атеросклероза.

Укрепва имунната система и ревитализира клетките. Съдържа кумарини, аспарагин, въглеводороди, етерични масла, аскорбинова и никотинова киселини. Тези вещества почистват дихателната система.

Канела

Насърчава загубата на тегло, регулира кръвната захар и повишава метаболизма. Добавете една пръчка канела към чая, кафето и други напитки.

Авокадо

Авокадото понижава нивата на холестерола в кръвта. Този плод е полезен не само за съдовата система, но и за кожата: подобрява състоянието й, предотвратява образуването на бръчки.

Нар

Пуникалагинът е мощен антиоксидант, съдържащ се в нара, помага за прочистване на кръвоносните съдове и артериите. При хората, които консумират тези вкусни плодови зърна, кръвоносните съдове не губят своята еластичност.

Райска ябълка

Райската ябълка съдържа калий, йод, антиоксиданти и полифеноли за намаляване на количеството холестерол в кръвта.

Спирулина

Спирулината може да възстанови здравето на чревната микрофлора, да подобри чернодробната функция, да подобри състоянието на пациента по време на ангина и хипертония.

Зелен чай

Зеленият чай премахва шлаките и токсините. Освен това присъстващите в зеления чай катехини намаляват количеството на свободните радикали в организма и предотвратяват развитието на сериозни заболявания.

Вижте още: Рецепта за пречистване на черния дроб

Боровинки

Поради високото си съдържание на калий, боровинките са ценен продукт за предотвратяване на атеросклероза. Също така, нормализират храносмилането и всички метаболитни процеси, помагат на тялото да остане здраво и без сърдечни проблеми!

Запомнете тези 10 естествени продукта! Ако ги включите в диетата си, сърдечно-съдовата ви система ще работи като часовник. Това е отлична превенция на атеросклероза!