НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Резитба на краставиците

Резитба на краставиците

0
Резитба на краставиците за богата реколта
Резитба на краставиците

Резитба на краставиците се прави, за да се оформят правилно растенията. Това е необходимо, за да получите добра реколта и да предотвратите появата на всякакви болести.

Когато краставиците достигнат максимална височина е необходимо да отрежете листата, спазвайки прости правила.

Необходимо е да премахнете старите листа, които първи са се появили. Тези листа се намират до развиващите се нови разклонения. Те ще започнат да се развиват активно, когато около тях няма листа, които ги лишават от храна и светлина. Премахването на листата е необходимо, тъй като гъстата зелена маса напълно блокира достъпа на слънце и въздух. Трябва също да отрежете точката на растеж – горната част, така че растението да спре да се развива на височина.

Вижте още: Сваляне на гел лака у дома

Не прекалявайте, растението не бива да остава без листа. Ако разклонението е малко, тогава не е необходимо все още да отстранявате листа. Също така не забравяйте да премахнете всички допълнителни мустаци, които, преплитайки се помежду си, затрудняват грижата за растението. След такава резитба на краставиците е необходимо да се събере съществуващата реколта и да се извърши листно подхранване. Всички тези процедури ще доведат до забележимо увеличение на добива на краставици.