НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Добрите намерения понякога не оправдават средствата за постигане на целта

Добрите намерения понякога не оправдават средствата за постигане на целта

0
Свекървата не харесваше снаха си и я упрекваше постоянно
Добрите намерения понякога не оправдават средствата за постигане на целта

Добрите намерения не винаги предполагат приемливи методи за постигането на целите. Това често може да се забележи в семейния кръг, когато по-възрастният забранява нещо на по-младия. Или го принуждава да направи нещо за бъдещето си. Това се случва дори когато по-малкият е възрастен самостоятелен човек и няма нужда от напътствия.

Свекървата не харесваше снаха си. Тя винаги е вярвала, че нейният скъпоценен син заслужава най-добрата жена. Тоест тази, която самата Наталия ще хареса. Тя вече беше я избрала – дъщерята на стар приятел. Синът не беше съгласен с майка си.

Юлиян се запозна с Румяна благодарение на приятелите си. Любовта порази и двамата като мълния. Двамата излизаха 2 години, преди Юлиян да предложи брак и Румяна да каже „да“.

Майката много пъти се опитваше да убеди сина си да не се жени за нея. Но той беше непреклонен.

За щастие Юлиян и Румяна живееха в другия край на града и не се виждаха много често с Наталия. Румяна се научи да възприемам свекървата и нейните упреци като неразделна част от живота.

Когато всички теми от ежедневието и жилищните условия бяха изчерпани, Наталия започна да разпитва сина си защо все още нямат деца.

Тя сподели притесненията си с приятелка, че може би снаха й е безплодна.

„Не се тревожи“, утеши тя Наталия. „Дори и да има проблеми, имам билка, която ще помогне за това.

Наталия започна да посещава Румяна по-често, докато е сама вкъщи.

Тя подозираше, че нещо не е наред. В крайна сметка, преди свекървата не я посещаваше сама „просто така“ за чай. За щастие тя успяла да чуе свекърва си да говори с някого по телефона в съседната стая. Тя чу само няколко думи за дозировката и за самата нея. Но това беше достатъчно за момичето да предприеме действия.

Преди да започне да пие чай, Румяна успя да смени чашите. Нека свекървата сама изпие каквото й наля. Това се случваше няколко пъти седмично. И всеки път Румяна успяваше успешно да избегне „лечението“ на свекърва си.

Междувременно самата Наталия започна да се променя.

За изненада на всички тя стана много по-мила. Започна да се облича по-добре. В разговор тя не пропускаше възможността да пусне 1-2 шеги. И вече не упрекваше снахата.

Юлиян искрено се радваше на майка си. Той отдавна се надяваше, че тя най-накрая ще се погрижи за себе си и за живота си. Той се зарадва още повече, когато разбра, че майка му ще мине под венчилото със съседа от петия етаж.

Сватбата се състоя след месец. Приблизително по същото време стана известно, че Румяна очаква бебе.

Вижте още: Тъжната история на едно малко момче

Семейството с нетърпение очакваше появата на първото дете.

Добрите намерения оправдават ли действията на свекървата?

Правилно ли постъпи Румяна, като смени чашите?

И можеше ли всичко това да завърши по различен начин?