НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да се справите с напуканите пети?

Как да се справите с напуканите пети?

0
Лек при напукани пети и потене на краката

Лек при напукани пети решава проблема за няколко дни. Изпотяването на краката също изчезва.

Когато бях млада, дори не ми се налагаше да търкам петите си. Винаги са изглеждали много нежни, стъпалата ми бяха чисти и меки като на бебе. Но с годините кожата започна да изсъхва и да се превръща от мека в твърда, а цветът от розов в жълтеникав.

Всеки път, когато се опитвах да премахна излишната твърда кожа, изпитвах паника. Нито един овлажнител не ми помогна. На всичкото отгоре краката ми започнаха да се потят.

Когато краката ви се потят, неприятната миризма може да попречи на ежедневните навици. Хората избягват да събуват обувките си в компания или пред партньора.

Миризмата обаче не може да бъде скрита и колкото повече я държите в обувките си, толкова по-зле става ситуацията. Освен неприятната миризма, неприятно е и усещането за мокри крака, сякаш сте стъпили във вода. Краката ви често са студени и мокри, а когато сте с красиви сандали, имате впечатлението, че краката ви се изплъзват от тях, а освен това може да се появят мехури.

Причината за изпотяване на краката все още не е напълно проучена. Генетиката е една от причините.

Самата пот няма специфична миризма, но при контакт с различни бактерии се появява неприятна миризма, която е добре позната на всички ни. Честото изпотяване на краката може да показва гъбична или бактериална инфекция на стъпалото или ноктите на краката.

За да предотвратите постоянно изпотяване, опитайте ефективен, домашен метод, който трябва да практикувате 4-5 пъти седмично. Когато се приберете вкъщи след работа, оставете обувките си на въздух, за да се проветрят и поръсете бебешка пудра в тях.

Всяка вечер мийте краката си с хладка вода и сода бикарбонат, след което ги увийте в алуминиево фолио, в което трябва да сложите малко лимонов сок и сода за хляб в съотношение 1:1. Оставете за половин час, след което изплакнете краката си с хладка вода, след което ги избършете добре. Нанесете бебешка пудра и на стъпалата и вече няма да имате проблем с изпотяването.

Вижте още: Народни рецепти с живовляк

Лек при напукани пети с аспирин

Натрошете 10 таблетки аспирин (200 mg) на прах и ги залейте с 250 мл ракия или 70% медицински алкохол. Оставете за 1-2 дни с периодично разклащане.

Всяка вечер накисвайте марля в тази течност и нанасяйте превръзката върху петите. Увийте с найлонов плик или фолио и обуйте чорапи. Оставете за една нощ. На следващия ден измийте стъпалата, избършете и сложете малко мазен крем за крака. След 10 дни петите се почистват от грубата кожа.