НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тинктура от глог

Тинктура от глог

0
Тинктура от глог за здраво сърце и кръвоносни съдове
Тинктура от глог

Тинктура от глог за домашно лечение може да си направите сами. Нормализира кръвното налягане, подобрява кръвообращението, укрепва кръвоносните съдове и сърцето. Освен това намалява риска от сърдечни заболявания и облекчава симптомите на бронхит, пневмония и други белодробни заболявания.

Доскоро глога беше напълно забравен и служеше само за жив плет в дворовете на някои къщи. Това е наистина жалко, като се има предвид, че плодовете и листата му са богати на лечебни свойства.

Цветовете на глога съдържат триметиламин и оксикантин, докато самият плод съдържа етерично масло, танин, сапонин, гликозиди и фруктоза, но също и соли на калий, натрий, калций и фосфорна киселина.

Глогът е предназначен предимно за хора със сърдечни проблеми, но също и за жени в пременопауза и менопауза. Освен това, казват, че успокоява нервите.

Съставки:

  • 60 грама смес от пресни листа и цветове от глог
  • 300 мл медицински спирт 96%

Приготвяне:

Нарежете на ситно цветовете и листата и ги поставете в буркан. Налейте спирта, разбъркайте, затворете и оставете да престои на стайна температура за три седмици. След това прецедете съдържанието и го изсипете в тъмен стъклен съд, който също е херметически затворен, и го съхранявайте на тъмно и хладно място. Това количество ще ви стигне за три месеца.

Вижте още: Как да се справите с напуканите пети?

Разредете 15 капки тинктура от глог в 50 до 100 мл вода и пийте половин час преди хранене. Пийте три до четири пъти на ден и използвайте редовно в продължение на три месеца, след което трябва да направите почивка.