НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Трик за богата реколта от домати

Трик за богата реколта от домати

0
Кога се подрязват доматите? Полезни съвети
Трик за богата реколта от домати

Кога се подрязват доматите? След първия период на плододаване отрежете повече от половината от доматеното растение и е добре, ако долната част на стъблото е без листа.

Тази процедура ще ви помогне да ускорите образуването на издънки по стъблата на доматите и да получите по-голяма реколта.

Само след 2,5 седмици ще се появят голям брой издънки. Подрязано растение с добре развита коренова система доста бързо ще произведе втора реколта от сочни домати.

Можете да подмладите доматите няколко пъти. По този начин стъблата, веднъж засадени, ще могат да дават богата реколта няколко пъти подред.

Веднага след подрязването и след това след 10 дни се препоръчва наторяване на доматите с органичен тор. След това торът трябва да се прилага на всеки три седмици.

В допълнение, тази резитба ще ви позволи да получите резници за размножаване. Вкоренените резници бързо ще достигнат етапа на плододаване. За вкореняване трябва да бъде избран правилният субстрат: той трябва да е лек, добре проветрен и да съдържа торф и агроперлит.

Преди да засадите резниците, ги третирайте с активатор за вкореняване.

Вижте още: Грешки при отглеждането на разсада

За да създадете подходящ микроклимат, покрийте ги с пластмасова чаша и ги поставете на топло място под фитолампа.

Вече знаете кога се подрязват доматите, за да имате богата реколта. Изпробвайте този метод!