НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чайове при задържане на течности в крайниците

Чайове при задържане на течности в крайниците

0
При задържане на течности: Чайове, които да пиете
Чайове при задържане на течности

При задържане на течности се пие чай от глухарче и чай от магданоз. Причините за това състояние могат да бъдат многобройни, включително лошо кръвообращение, нездравословно хранене, менструален цикъл, но и бременност.

Причините могат да бъдат многобройни, включително лошо кръвообращение, нездравословно хранене, менструален цикъл, но и бременност.

Освен това промените в температурата, горещото време и влажността също допринасят за подуване на крайниците.

Гравитацията издърпва течност към краката и те се подуват.

Това състояние може да бъде много болезнено и дискомфортно.

От друга страна, чаят от магданоз, но и чаят от глухарче са едни от най-ефективните природни средства за подуване на краката, защото извеждат излишната течност от тялото.

Чай от магданоз при задържане на течности

За да приготвите чай от магданоз, нарежете пресни листа и корени от магданоз. Поставете около 1/4 чаша магданоз в цедка за чай или залейте магданоза с чаша вряла вода или потопете цедката в чаша, пълна с вряла вода.

Оставете да престои за 5 до 7 минути.

След това просто извадете цедката и се насладете на чая, добавете мед и лимон, ако желаете.

Можете също да опитате да носите компресивни чорапи, за да намалите отока. Този метод е особено полезен за тези, които страдат от подуване на краката поради продължително стоене или седене на работа.

Чай от глухарче

Глухарчето е известно със своите естествени антиоксидантни и диуретични свойства и следователно може да се използва за намаляване на задържането на течности в случай на подуване на краката.

Вижте още: Разтягания за врата и раменете

Ето съставките, от които ще се нуждаете:

  • 1 ч. л. екстракт от чай от глухарче
  • 1 чаша вода

Приготвя се по следния начин:

Добавете екстракта от чай от глухарче към водата и оставете да заври. Прецедете и оставете да изстине. Пийте този чай за подуване на краката два пъти на ден за оптимални ползи.