НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Съвети за отглеждане на краставици

Съвети за отглеждане на краставици

0
Как се подхранват краставиците и кои торове да използвате?
Съвети за отглеждане на краставици

Как се подхранват краставиците? Повторете всички необходими процедури по-долу и ще бъдете изненадани от реколтата този сезон!

Засадете семената не веднага в земята, а във влажна кърпа за 2-3 дни – тогава ясно ще видите кои семена са покълнали и кои не.

След това ги засадете и изчакайте да се появят първите листа (около 3 седмици).

Как се подхранват краставиците?

21 дни след покълването на семената, можете да започнете да третирате растенията за болести и едновременно да ги подхраните. Необходими са ви суроватка + йод. Смесете млечната суроватка с вода 1:1 и капнете йод в получената смес – 2 капки на литър тор. Засадените на открито краставици много обичат капковото напояване.

Зеленият азотен тор ще ускори процеса на увеличаване на зелената маса и в резултат на реколтата. Напълнете съда с прясно окосена зелена трева и залейте с вода. Оставете на топло (35-40 градуса) за 3-4 дни, за да ферментира тревата. Ако времето е по-хладно, процесът на ферментация може да отнеме около 7 дни. Разредете 2 литра в 15 литра вода. Изсипете по 1 литър на всеки корен.

На всеки 10 дни краставиците трябва да се подхранват. Редувайте различни торове за стабилен резултат.

Буркан от 2 литра с чиста пепел разредете с 10 литра вода. Изчакайте един ден, след това разредете 1:10 и изсипете по 1 буркан на растение.

Разредете прегорял пилешки тор (1:15 с вода) или кравешки тор (1:10). Кофа оборски тор се изсипва в бидон с 60 литра вода, оставя се за седмица. Готовият ферментирал оборски тор се разрежда в посочените пропорции с вода. Поливайте краставиците с разреден оборски тор, както следва: 1 литър буркан на корен.

Вижте още: Трик за богата реколта от домати

В 15 литрова бутилка налейте вода до половината. Добавете 10 с. л. захар и 2 с. л. суха мая. Поставете на топло място. В горещо време за 3-4 часа торът ще бъде готов. Разредете 3 литра концентриран тор в 15 литра вода. Изсипете 1 литър на корен, като напръскате и листата.

Редовното поливане е много важно за краставиците. Преди фазата на плододаване краставиците трябва да се поливат на всеки 3 дни, а във фазата на плододаване – ежедневно. Спазвайте всички правила и краставиците ще ви зарадват със страхотна реколта!