НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Конфликт между братя

Конфликт между братя

0
Възникна голям конфликт между синовете ми
Конфликт между братя

Майка съм на двама сина. Иван и Илиян вече имат свои семейства, често ме посещават с внуците. Големият син живее по-близо до мен и ме посещава по-често, а ние със съпруга ми понякога ходим при по-малкия. Доскоро бях в отлични отношения и с двамата сина. Но преди седмица възникна голям конфликт между братята.

Старала съм се да не се намесвам в личния живот на децата си. Опитвайки се да им помогна се включих в конфликта им.

Винаги съм се възхищавал на снахите си. Момичетата са свестни и умни. От големия син имам двама внука, а от малкия – трима. И двамата ми синове печелят прилично, а и снахите ходят на работа. Как и кой управлява семейния бюджет, никога не съм се интересувала. Докато не ми се обади съпругата на по-малкия син.

Тя ми каза, че съпругът й е дал на брат си назаем кръгла сума от семейния им бюджет. Те спестиха пари за апартамент в столицата, за да могат децата им да получат прилично образование. Синът ми взел парите тайно, смятайки, че брат му бързо ще ги върне, а жена му няма да забележи липсата.

Тя забелязала всичко и вдигна невероятен скандал. По-големият син обеща да върне всичко до стотинка, но в момента има проблеми с бизнеса. Снаха ми разказа всичко не само на мен, но и на другата ми снаха.

Снахите не дават покой нито на мен, нито на синовете ми. Паниката отмина след няколко дни и тогава синовете решиха, че сами ще уредят въпроса помежду си. Но конфликтът между братята все още не е стихнал. По-големият син постепенно ще изплаща дълга към по-малкия всеки месец. Очевидно Мира оказа натиск върху съпруга си и той промени решението си. Каза, че дългът трябва да бъде изплатен незабавно.

Синът ми няма парите и не може да ги върне накуп. По-малкият ми син каза, че трябва да лиша брат му от наследството му и незабавно да продам вилата, да му дам част от парите от продажбата.

Не мога да продам къщата, в която изживях половината си живот със съпруга си. Да, и защо? Още съм жива, нека чакат завещание след 30 г. Това е семейно гнездо, идвам лятото да пия чай и да си спомня за младостта.

Вижте още: Прекалено съм млада да ставам баба

Ако направя каквото иска по-малкият син, ще загубя връзка с по-големия. Във всеки случай всички ще бъдат обидени.

Паричните отношения между роднините винаги са причина за конфликтни ситуации. Затова е по-добре нито приятели, нито роднини да дават пари назаем.

По-малкият син забърка кашата, като даде чужди пари на брат си без разрешение.

Как бихте постъпили в такава ситуация?