НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Мраморни великденски яйца

Мраморни великденски яйца

0
Мраморни великденски яйца: Ето как се боядисват
Мраморни великденски яйца

Мраморни великденски яйца се боядисват много лесно. Включете и децата в този процес!

Боядисаните яйца са един от основните символи на празника Великден. Най-простите начини за боядисване на яйца са известни на всички. Но, ако искате да усложните процеса, тогава вместо традиционните боядисани яйца, можете да създадете уникален мраморен модел. Такива яйца изглеждат наистина необичайни и впечатляващи. Никой няма да повярва, че сте ги направили сами. Има много начини да постигнете мраморен ефект и днес ще разгледаме един от тях.

Необходими са ви:

  • олио
  • боя за яйца
  • хартиени салфетки
  • плитка купа

Да започваме! Първо сварете яйцата и ги боядисайте в основния цвят. Изберете светли нюанси на боята за основата.

Когато първият слой боя изсъхне, можете да започнете да създавате мраморния ефект. Вземете купа, разредете в нея боята с по-тъмен нюанс и добавете супена лъжица растително масло. Много е важно да използвате плитка купа с плоско дъно, така че яйцето да е само наполовина потопено в боята.

Преди да потопите яйцето в боята, разбъркайте добре течността, в противен случай маслото ще се разтече и ще образува една голяма маслена локва, а ефектът няма да е същият.

Потопете яйцето в боята. Тези части от яйцето, които са в контакт с маслени петна, няма да бъдат боядисани в нов цвят. Това ще създаде мраморния модел.

Вижте още: Отглеждане на картофи в пластмасови касетки

Извадете яйцето, попийте излишната боя с хартиена салфетка и оставете да изсъхне.

Сега вече знаете колко лесно е да боядисате мраморни великденски яйца, като използвате само обикновени хранителни бои и растително масло.