НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отглеждане на дини в чували

Отглеждане на дини в чували

0
Как се отглеждат дини в чували? Лесен метод
Отглеждане на дини в чували

Как се отглеждат дини в чували? Днес ще опишем един интересен метод. Той е подходящ за тези, които вече нямат място или изобщо нямат такова.

Най-популярните градински култури са: краставиците, доматите, чушките, патладжаните, зелето, ягодите, чесъна и много други. Но също така любими на много градинари са дините и пъпешите, особено след като сега има голямо разнообразие от обещаващи сортове и хибриди.

Как се отглеждат дини?

Необходими са ви:

  • чували
  • рохкава почва
  • семена от диня

Първо отрежете една трета от горната част на чувалите, след това ги навийте, подредете ги в един ред, там където искате да отглеждате дините и ги напълнете с пръст.

Накрая пробийте чувалите с ножица, за да позволите на излишната вода да се оттече.

Сега засадете семената от диня. Добавете около 10 семена във всеки. Но не ги слагайте твърде дълбоко в земята. Засадете ги на повърхността и ги покрийте само с малко пръст, след което ги полейте.

След 5 дни семената ще поникнат. На този етап вече можете да видите кои семена са били добри и кои не. Ако са твърде близо, можете да ги пресадите, защото корените са все още много малки. В крайна сметка трябва само да оставите хубав, здрав разсад във всеки чувал. Разхлабете почвата, след което я полейте.

След като разсадът порасне, сложете две дървени подпори за всеки чувал. След това ги закрепете с парче тел, както е на снимката по-долу и отгоре на всяка торбичка завържете парче градинска мрежа.

Когато се огънат малко, счупете върховете им.

Ето как изглеждат растенията след 35 дни:

Вижте още: Ранна реколта от краставици

На този етап откъснете един от мъжките цветове, отстранете венчелистчетата и с останалия плодник опрашете всички цветове, за да сте сигурни, че ще образуват плодове.

Как се отглеждат дини в чували? Лесен метод
Как се отглеждат дини в чували? Лесен метод

Ето как изглеждат след 75 дни:

Как се отглеждат дини в чували? Лесен метод

Това е всичко. Остава да се насладите на резултата!

Как се отглеждат дини в чували? Лесен метод

Успех!