НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Краставици в найлонови торби

Краставици в найлонови торби

0
Краставици в найлонови торби за богата реколта
Краставици в найлонови торби

Краставици в найлонови торби е страхотен начин за отглеждане на богата реколта. Можете да ги поставите дори на балкона или верандата. Друг плюс е, че този метод изисква минимална грижа за краставиците, без да се налага да ги поливате всеки ден, което се дължи на дебелия слой субстрат и съдържанието му.

На първо място, трябва да направите найлонови торби. Използвайте обикновено парче черно фолио с широчина 1,5 м. А дължината на торбите трябва да е 40 см. От едно парче ще получите 3 торби. Най-добре е да използвате ножици.

Съответно ще получите обем на торбата от 20 л, което ще бъде достатъчно за отглеждане на краставиците.

Измерете 50 см височина. Сложете торбата върху равна дървена повърхност, поставете обикновен вестник и с помощта на поялник с по-дебел връх минете по вестника.

Този процес включва залепване на фолиото отдолу, но не и разтопяването му. Разрежете шева наполовина. Получихте две чанти без основа.

Сега е време да напълните торбите с пръст. Направете това директно там, където искате да засадите краставиците. За да направите това, напълнете кофа с пръст, поставете торбата върху нея, подвийте краищата на торбата и я обърнете. Така ще получите торбичка без основа, която няма да задържа вода в нея, а ще й позволи да се отцеди в земята.

Сега добавете лопата пясък и допълнете торбите с пръст.

Вижте още: Отглеждане на дини в чували

Остава да засадите разсада или семената от краставици. Отгоре добавете слой слама или суха трева, които ще поддържат почвата влажна. След това налейте 5 литра вода във всяка торба.

Краставици в найлонови торби за богата реколта

Ето го резултата: Богата реколта от хрупкави и вкусни краставици.

Краставици в найлонови торби за богата реколта
Краставици в найлонови торби за богата реколта

Изпробвайте и вие този ефикасен метод за отглеждане на краставици в найлонови торби!