НАЧАЛО ЗДРАВЕ По лицето можете да разпознаете някои заболявания

По лицето можете да разпознаете някои заболявания

0
Промени по лицето, които сигнализират за определени болести
По лицето можете да разпознаете някои заболявания

Промени по лицето се появяват при недостатъчен сън, мръсен въздух и мазните храни, изядени предния ден. Появява се обрив, подуване и тъмни кръгове около очите. Може също да се окаже, че причината за всичко това не са външни фактори, а някакъв сериозен здравословен проблем.

Всички болести предизвикват промени по лицето. Има компютърни изследвания, които определят със 70% точност едно или друго заболяване, включително редки генетични синдроми. Такива програми изглеждат като диаграма. От точките на диаграмата можем да получим информация за базата данни на вътрешните органи. Лечението на заболяването, открито в ранен етап е много по-лесно.

Жълтеникавият цвят на лицето показва бъбречно заболяване, сив – сърдечен, синкав – анемия или белодробно заболяване.

Червеното лице може да бъде показател за различни кожни заболявания или недостиг на магнезий в организма.

Жълтеникавата кожа, тънката коса, намаленият размер на щитовидната жлеза са признак на хипотиреоидизъм.

Според обрива по лицето можем да начертаем карта на заболяванията. На челото- тънки черва, горна устна и бузи – дебелото черво, нос – жлъчен мехур. Ако се появи обрив по брадичката, консултирайте се с гинеколог.

Дълбоките бръчки между веждите са индикация, че човек дълго време страда от някакво хронично заболяване. Тънките бръчки, ако са придружени от тъмни кръгове под очите, са причина за претоварване на бъбреците.

Периодичното посиняването на устните показва сърдечно заболяване, ако забележите това, консултирайте се с Вашия лекар. Побелели устни – анемия, лошо кръвообращение, кафяви петна – глисти. Свитите устни са признак за стомашно-чревно разстройство.

Кръвоносните съдове на носа се появяват при сърдечни заболявания и високо кръвно налягане, синкаво-червен нос – ниско кръвно налягане. Периодично или постоянно червен цвят е друга индикация за хронични заболявания на стомаха. Белодробните заболявания се характеризират с обезцветени и дебели ноздри.

Зачервяването на очите е сигнал за хронична умора, жълти – бъбречно заболяване. Светлорозовият цвят около очите може да бъде индикация за заболявания на жлъчния мехур и простатата. Загубата на мигли е признак на отслабен имунитет, недостиг на витамини. Сълзене на очите, подути клепачи, уголемени клепачи могат да бъдат индикация за хипотиреоидизъм-хипертиреоидизъм.

Промяната в цвета и формата на човешкия език се случва при всяко заболяване. Налепите по езика не показват добро здраве. Ако плаката е по задната част на езика, имате проблем със стомашно-чревната система, а плаката на върха или страните на езика показва лека форма на заболяването. Червен или синкаво-лилав връх на езика предупреждава за отслабване на сърцето. Неравният език е признак на остеохондроза.

Подутият език предупреждава за проблеми с бъбреците и жлъчния мехур, метаболитни нарушения и хормонален дисбаланс. Жълтият цвят от дясната страна на езика – сигнал за нарушаване на функцията на бъбреците и жлъчния мехур, лявата или средата – функцията на далака.

Различни заболявания се разпознават и по походката.

При стомашно-чревни заболявания раменете са повдигнати напред, сякаш за да се предпазят ребрата и корема, главата е леко повдигната, а ръката често е поднесена към корема.

Вижте още: Домашни кремове за лице

При артроза, артрит сякаш човек не може да свие коляното, прави малки стъпки.

По време на мигрена човек внимава да не извива врата си, затова се обръща с цялото си тяло.

При вегетативна дистония човек не може да се движи правилно, сякаш е под натиск.

При подагра и полиартрит човек сякаш стои върху игли.

Ако откриете някакви проблеми, не се опитвайте да се диагностицирате и лекувате сами. Консултирайте се с Вашия лека, за да получите подходящо лечение.