НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ягоди в бутилки

Ягоди в бутилки

0
Как се отглеждат ягоди в бутилки Обилна реколта
Ягоди в бутилки

Как се отглеждат ягоди в бутилки за обилна реколта? Ще ви разкрием много лесен начин.

Без съмнение всички обичат ягоди. Но отглеждането им не е толкова лесно. И също така се нуждаете от много място. Днес ще ви споделим как се отглеждат ягоди, когато не разполагате с място.

Трябват ви обикновени бутилки от 5 до 7 литра. Те трябва да бъдат внимателно разрязани с горещ нож на две половини.

От 5 бутилки се получават 10 саксии, които ще окачите на тавана или на кукички. Можете да вземете дълга дъска, да я окачите на тавана или да направите рамка в градината. Трябва да се завинтят винтове или да се забият пирони. Сега направете дупки в половинките на бутилките и прикрепете към тях канап, за да могат лесно да се закачат на кукички или пирони.

Не забравяйте да направите няколко дупки в дъното на всяка така наречена саксия. Лесно могат да се направят с поялник например. Сега закачете саксиите и ги напълнете до върха с пръст.

За да получите добри кълнове, които бързо ще се вкоренят във висящата градина, имате нужда от поне едно възрастно майчино растение. Мустаците на такова растение трябва да бъдат поставени в специално подготвена торбичка с пръст. За да направите това, вземете малко парче найлонов плик или дебело фолио, изсипете малко пръст в него и поставете парче банан в средата. Директно върху този банан поставете мустаците на майчиното растение.

Внимателно увийте всичко и завържете. Не е нужно да отрязвате мустаците от майчиния храст! Сега трябва да изчакате около 15 дни. След това можете внимателно да отрежете мустаците от основния храст. Ще видите, че са пуснали много тънки корени. Някои кълнове може дори да цъфтят.

Как се отглеждат ягоди в бутилки? Обилна реколта

Вижте още: Ползи от дървесната пепел

Засадете ги в бутилките, не твърде дълбоко. Напръскайте ги обилно с вода. Също така полейте земята близо до самия корен. След два месеца и половина ще видите активно цъфтящи ягодови храсти.

Как се отглеждат ягоди в бутилки? Обилна реколта

И след месец ще можете да съберете обилна реколта. Няма да повярвате колко плодове можете да получите само от десет храста!

Как се отглеждат ягоди в бутилки? Обилна реколта

Надяваме се, че този съвет ще ви помогне и ще можете да отгледате много вкусни ягоди.