НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Негативна енергия в дома

Негативна енергия в дома

0
Чистене на негативната енергия със сол и билки
Негативна енергия в дома

Чистене на негативната енергия в дома е важно да се прави редовно. В противен случай хората често се разболяват и изпадат в лошо настроение.

Причини

Преди всичко трябва да се запознаете с причините, защото най-добрият начин да се отървете от проблемите е да се научите как да предотвратявате появата им. Най-честата причина за натрупване на негативна енергия е безпорядъкът. Хаосът и мръсотията в дома са двете основни причини за появата на проблеми от този вид. Фън Шуй ни казва, че появата на негативна енергия се дължи на факта, че енергията Ци, която захранва къщата положително, престава да циркулира нормално. В резултат на това се натрупват отрицателни потоци.

Втората причина са постоянните кавги. Не бъркайте причината със следствието, защото кавги могат да се появят заради „мръсната“ енергия в къщата. Стаята става “лоша”, ако в нея постоянно се псува, завижда, проклина, обижда.

Третата причина са хората с негативна енергия. Случва се някой много негативен човек да дойде в къщата ви. Разбира се, в този случай няма да е необходимо да правите нищо, защото при липса на други причини за енергийно замърсяване къщата ще бъде почистена независимо и сравнително бързо.

Чистене на негативната енергия

Първият и най-добрият начин е почистването според правилата на Фън Шуй. Това ще бъде изключително ефективно, но не винаги простото почистване може да реши всичките ви енергийни проблеми.

Ако замърсяването на енергийния фон е твърде голямо, тогава трябва да направите нещо друго. Например, опитайте се да изчистите пространството със светена вода. Поръсете всеки ъгъл и врата на вашата къща или апартамент – особено входната врата.

Когато почиствате, можете да използвате един много важен трик. За да изхвърлите негативната енергия от къщата, трябва да добавите сол към водата, с която миете подовете. Просто добавете щипка сол към водата и избършете подовете с нея. В същото време можете да кажете: „Бягайте болести, бягайте неприятности. Нека негативизма си отиде завинаги”. В този случай си струва да започнете да миете подовете от най-отдалечения ъгъл, като се движите с гръб към входната врата.

Вижте още: Ритуал за привличане на пари и любов

След посещение на неприятни гости, можете да проветрите помещението.

Можете също да прогоните негативната енергия с помощта на силата на билките. Направете опушване на стаята със смес от суха мента и хвойна. Можете също така да поставите клонче пресен или сух пелин във всяка стая и след това да го заровите някъде далеч от дома. Пелинът може да се използва и за опушване на помещението. За да направите това, трябва да обиколите къщата по посока на часовниковата стрелка и след това обратно. Най-добре да го направите на намаляваща луна.