НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Една вечер свекървата се появи на вратата разплакана

Една вечер свекървата се появи на вратата разплакана

0
Младата любовница на съпруга ми го измами
Една вечер свекървата се появи на вратата разплакана

Когато с Виктор се оженихме преди 15 години, свекърва ми веднага ми даде да разбера, че никога няма да бъдем приятелки. Дълго време нямахме деца. И тогава Бог възнагради нашите очаквания със син и дъщеря.

Виктор се справяше добре. Беше директор на голяма фирма, така че спокойно отглеждах децата. Харесваше ми да съм си у дома.

Майка ми живееше далече от нас, така че не можеше да ми помага, а за тези 15 години свекърва ми не промени отношението си към мен. В нейните очи аз бях никоя, провинциално момиче, което е оплело в мрежите си сина й. Свекървата беше харесала друго момиче за сина си. Но той избра мен.

Моят щастлив свят се срути за миг.

Веднъж се върнах с децата от разходка и видях лист хартия на нощното шкафче. Осъзнах, че нещата на Виктор ги няма.

„Прости ми, но се влюбих в друга. Не е нужно да ме търсиш, знам, че си силна и можеш да се справиш. Повярвай ми, така ще бъде по-добре”.

Опитах се да му се обадя. Той така и не вдигна телефона. Просто изчезна от живота ни, оставяйки мен и децата сами да се справяме.

Не знаех нищо: нито къде е той, нито с кого е.

„Единствената виновна си ти“, заяви свекървата триумфално.

Вече съвсем се обърках. За какво съм виновна? Направих ли нещо нередно? Трудно беше да се примиря с това и още по-трудно да мисля как ще се справя. Виктор не ни остави средства, така че на практика нямах никакви ресурси.

Още не можех да ходя на работа, нямаше на кого да оставя децата. И тогава ми хрумна, че печелех добри пари, когато пишех академични статии. Минаха шест месеца така. Нямах никакви вести от съпруга ми.

Вижте още: Сгреших, че се омъжих

Едно късно почукване на вратата през една есенна вечер ме накара да си помисля, че е някой от съседите. Но когато отворих, видях свекърва си на прага. Разплака се и аз я поканих да влезе.

Оказва се, че младата любовница на Виктор е измамница, която е оставила семейството им практически без нищо. Сега те едва свързват двата края. Свекърва ми ме помоли да остане при нас. Не знам какво да направя. Да й простя или да направя същото, каквото наскоро направиха с мен – просто да я изключа от живота си?