НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Повече няма да помагам на дъщеря си

Повече няма да помагам на дъщеря си

0
Не родителите трябва да помагат на децата, а децата на родителите
Повече няма да помагам на дъщеря си

Аз и съпругът ми сме доста спокойни хора, свикнали сме да живеем за собствено удоволствие. Пенсионери сме, но имаме още един апартамент, който отдаваме под наем. Дъщеря ни се омъжи почти веднага след завършване на университета. Не бяхме против ранния й брак.

Но я предупредихме, че няма да й помагаме. В края на краищата тя самата реши да се омъжи и трябва да се грижи за себе си. Щом взима такива решения, също трябва да помисли за последствията. Сватът ми се обади онзи ден. Нина и съпругът й решили да заминат за чужбина. Оставили децата на тях. Попита ме дали можем да ги гледаме за няколко дни. Но аз веднага отказах. В крайна сметка ги виждаме два пъти годишно. Единият е твърде малък и не може да се грижи сам за себе си.

Вижте още: Сгреших, че се омъжих

Но сватовете постоянно помагат на младото семейство. Остават да гледат децата, когато родителите им не са вкъщи. Купуват им подаръци. Дори подариха колата си на дъщеря ми и съпруга й. Според мен грешат. Когато навлязат в зряла възраст, трябва да оставите децата да се справят сами. Не родителите трябва да помагат на децата, а децата на родителите.

Вие какво мислите? Права ли е майката, когато отказва да помага на дъщеря си? Все пак тя не търси често помощ от нея. Ако сега тя не й помага, когато остарее, дъщеря й също няма да иска да й помага.