НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Не бих помолила дъщеря си за помощ

Не бих помолила дъщеря си за помощ

0
Моята пенсия е много малка и не ми стига за нищо
Не бих помолила дъщеря си за помощ

Съседите ме съветват да поискам пари от дъщеря си, но никога няма да го направя, дори да умирам от глад. Като дете винаги е споделяла и малкото парче шоколад с мен. Когато порасна и започна работа, ми е предлагала помощта си много пъти.

Отказвах й, защото все още работех и можех да се изхранвам. Но всичко се промени, след като се пенсионирах. През последните пет години работех като чистачка в училище. Бях уморена, разбира се, но поне имах достатъчно пари за хапчета. Почти половината от пенсията отива за комунални услуги. Ям овесена каша и супи, а понякога купувам мляко.

Не купувам лекарствата, които ми предписа лекарят миналата година. Не се лекувам. Да си купя лекарства и да стоя гладна без хляб?

Дъщеря ми се омъжи за втори път същата година и замина за столицата с новия си съпруг. Изпрати снимки, купили са си кола и апартамент. Бяха на почивка в Турция през юни.

Пита ме как съм със здравето и дали има какво да ям. През цялото време я лъжа, че всичко е наред, че имам всичко, а тя вярва. Въпреки че, тя много добре знае каква е моята пенсия и какви са цените в магазина.

Вижте още: Дъщерята не ни покани на сватбата

Помолих дъщеря си да ми даде назаем 30 лв. На следващия ден парите бяха в картата ми. Тя се обади да ме попита дали съм ги получила. Ще й го върна, но не знам как да го направя онлайн. Толкова пари струва един обяд в столицата! Единственият път, когато помолих за помощ и тя ми даде тези 30 лева. Повече няма да я моля за пари.

Ще продължа да лъжа, че имам какво да ям. Тя може би наистина мисли, че в провинцията всичко е безплатно, а само в столицата цените са високи. Не е идвала вкъщи от много време и не е отваряла хладилника на майка си.