НАЧАЛО ЗДРАВЕ Упражнения за гърба при дискова херния

Упражнения за гърба при дискова херния

0
Укрепване на гръбначния стълб с упражнения

Укрепване на гръбначния стълб е важно да се прави редовно. Защото все по-млади хора страдат от дискова херния. След 30 години рискът от херния се увеличава значително. Основните причини за заболяването са заседнал начин на живот, тютюнопушене, наднормено тегло и други фактори.

Пациентите често не правят нищо, за да поддържат доброто си здраве. Повечето хора приемат лекарства или си бият инжекции за болките в кръста. Те само облекчават симптомите, а болестният процес се задълбочава. Правилните упражнения са от съществено значение.

Изпълнявайте прости упражнения, за да се погрижите за здравето на гърба ви.

Легнете по корем, хванете ръцете зад кръста. Опитайте се да направите по петдесет повдигания с всеки крак.

Легнете по корем и сложете ръцете зад главата, лактите настрани. Разтегнете мускулите на корема, като повдигнете гръдния кош при вдишване. Издишайте и се върнете в изходна позиция. Опитайте се да повторите петдесет пъти.

Сложете дланите си на пода и се повдигнете бавно назад. Останете в това положение за 1-2 минути. По време на това упражнение мускулите се разтягат добре.

Седнете на пети със събрани колене. Сложете ръце на главата си и се наведете напред, издишайте, докато челото ви докосне коленете. Останете в тази поза за 3-4 минути.

Повдигнете петите от пода, преместете коленете си встрани. Поставете ръцете си под петите петите. Дръжте главата си надолу. Отпуснете мускулите при издишване, спуснете главата си свободно. Останете в тази поза за 2-3 минути.

Укрепване на гръбначния стълб с упражнения

Заемете поза колене-лакти. Повдигнете краката си от пода, като завъртате бедрата си наляво и надясно. Повторете четиридесет пъти.

Укрепване на гръбначния стълб с упражнения

Легнете по корем с широко разтворени крака, дясната ръка пред вас, а лявата ръка от лявата страна. Обърнете се и преместете лявата си ръка назад, така че ходилата ви да не се отделят от пода. Направете същото и с другата ръка.

Отпуснете всички мускули на вдишване, останете в тази поза за 2-3 минути.

Ще ви трябва лост, за да изпълните това упражнение. Хванете се за лоста, приближете коленете към гърдите, издърпайте главата назад. Направете 3 серии по 10 повторения.

Укрепване на гръбначния стълб с упражнения

Вижте още: Облекчаване на симптомите при разширени вени

Изпълнявайте тези упражнения последователно. Тежестта ще бъде правилно разпределена върху гръбначния стълб. Отделете поне 20-30 минути на ден за тези прости упражнения.

След седмица болката ще изчезне напълно, а след 2 месеца ще станете напълно здрав човек. Опитайте се да седите правилно, също така не забравяйте да се отървете от наднорменото тегло.

Помислете за изпълнението на тези упражнения? Не само са приятни за изпълнение, но и за укрепване на гръбначния стълб.