НАЧАЛО ЗДРАВЕ Прочистващ ден за елиминиране на токсините от организма

Прочистващ ден за елиминиране на токсините от организма

0
Прочистващ ден за организма всеки месец с ябълки
Прочистващ ден за елиминиране на токсините от организма

Прочистващ ден за организма е важно да се прави всеки месец. Така ще се отървете от натрупаните токсини.

Всеки човек, независимо дали е здрав или болен, трябва да прави такова прочистване.

Има много начини да го направите. Днес ви предлагаме да използвате ябълки за детоксикация на организма.

Пречистването трябва да се извършва най-вече заради неправилната диета, която причинява огромни количества вредни отлагания в храносмилателната система, които по този начин се разпространяват и абсорбират в тялото.

Съставките на ябълката и особено пектинът ще съберат вредните вещества и отлагания, които се натрупват, и бързо, безболезнено и ефективно ще ги изхвърлят от тялото.

Прочистващ ден

За закуска, веднага щом станете, изпийте чаша натурален ябълков сок без добавена захар, към който сте добавили сока от половин прясно изцеден лимон.

Най-добре е да приготвите сока сами с помощта на сокоизстисквачка. Можете да използвате и закупен от магазина, ако е 100% без добавки.

Сокът се пие хладък и на глътки. Два-три часа след това изяжте две цели ябълки с обелката. На обяд пийте чай от ябълкови обелки с две чаени лъжички мед.

Един-два часа след това отново изяжте 2-4 цели ябълки с обелките. Следобед отново изпийте чаша натурален ябълков сок. За вечеря изяжте чиния топло ябълково пюре (настъргани ябълки без обелки) с добавка на 2 чаени лъжички мед.

С това завършва денят ви за детоксикация, особено на храносмилателната система и червата и на целия организъм. Не е необходимо да консумирате никаква храна или напитки, освен тези в деня на почистване.

Ябълките са може би един от най-лесно смилаемите продукти като цяло. Ако правите редовно по един ден за прочистване, преди всичко ще възстановите здравето на храносмилателната си система.

Този метод е препоръчителен за всички хора, защото методът ще даде необходимата регенерация и прочистване на храносмилателната система, кръвта и целия организъм.

Този метод е полезен при подагра, ревматизъм, артрит, чернодробни и бъбречни проблеми и заболявания, запушени кръвоносни съдове, за прочистване на кръвта и мазнините в нея и за лечение на екземи.

Ябълковият метод ще се отрази положително на нервната ви система, което е особено интересно в последно време за ускоряване на метаболизма и сваляне на излишни килограми.

Разбира се, ако методът се прилага веднъж месечно, той има превантивен и дезинфекционен характер, като е желателно за по-добри резултати този метод да се прилага по-често и на всеки 7-10 дни, или при необходимост.

Важно е да се отбележи, че когато консумирате ябълки, е необходимо да ги дъвчете максимално и по-добре, тоест всяка хапка да смелите добре със зъби.

Вижте още: Лек за сухи и напукани пети

Това не трябва да е единствената употреба на ябълки за вашето здраве. Можете да имате всички тези и много други ползи за здравето, като редовно консумирате ябълки, които трябва да са значително по-големи от една ябълка на ден.

Би било желателно ябълките, които използвате, да са органични и без вредни химикали.

Ябълките са един от най-здравословните и вкусни видове храна, които човек може да консумира, а поговорката, която гласи: „ябълка на ден лекар от дома“ е на повече от 150 години и произхожда от стара Англия, не без основание.