НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Как да привлечем щастие? На това ни учи Ричард Гиър

Как да привлечем щастие? На това ни учи Ричард Гиър

0
Как да привлечем щастие? Съвет от Ричърд Гиър
Упражнение за привличане на щастие

Как да привлечем щастие?

Ричард Гиър е будист от години. Прилага техники за медитация и дори е разговарял няколко пъти с Далай Лама.

Актьорът избра своя духовен път и реши да живее на принципа на постигане на вътрешен мир чрез положителни мисли.

В едно интервю той изтъкна, че всеки ден прилага просто и мощно упражнение, което според него привлича щастието. Той го практикува от години.

Как да привлечем щастие?

Всеки път, когато срещна по пътя си, било то човек или насекомо, първата мисъл, която допускам по отношение на това създание е: „Желая ти щастие”! Но най-важното е тази мисъл наистина да е първата: „Желая ти щастие”!

Понякога е изключително трудно да го направиш, когато се окажеш лице в лице с врага в неочаквано трудна ситуация. Много ми помага медитацията, която ме научи да не позволявам да бъда завладян от негативни емоции. Така получаваш възможността да създадеш пространство около себе си. Виждаш как тази негативна емоция се появява в теб и преди да те завладее, успяваш да я трансформираш.

“Виждате всичко такова, каквото е. Невежеството се проявява, гневът не е нищо друго освен невежество от моя страна, от страна на другите хора. Трансформирайте го, освободете го, превърнете го в любов”.

Вижте още: Трудната съдба на една майка

Често сме заложници на негативните мисли и емоции. Опитваме се да заглушим, да ги скрием, да ги потиснем в себе си, но това само влошава живота ни, както и отношенията ни с другите хора.

Ако искате да привлечете щастие, пожелайте го на другите. Развийте добри и положителни мисли и ще стартирате този цикъл. Скоро ще забележите как животът започва да се променя към по-добро!