НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защо да изключвате интернета на вашия смартфон, когато не го използвате?

Защо да изключвате интернета на вашия смартфон, когато не го използвате?

0
Изключване на мобилните данни, когато не използвате смартфона
Изключвайте мобилните данни, когато не използвате смартфона!

Изключване на мобилните данни е полезно да се прави в някои случаи. Разберете кога трябва да го правите!

Много хора искат да поддържат връзка във всички социални мрежи. Ето защо никога не си изключват мобилните данни. Това не е толкова очевидно, но тази практика може да доведе до негативни последици.

Изключване на мобилните данни при следните случаи

Пестите батерия

Едва ли е изненадващо да се каже, че свързването с интернет е фонов процес за смартфона, който пряко влияе върху консумацията на енергия. Съответно, връзката с мрежата изтощава много по-бързо батерията. Дори и да не използвате телефона, винаги ще има различни актуализации и обмен на данни във фонов режим и всичко това изтощава батерията.

Съществува мит, че мобилният интернет консумира по-малко енергия от Wi-Fi. Това е така, само ако използвате мрежи от второ поколение. В днешната реалност всички смартфони са свързани към 3G и 4G мрежи и те натоварват батерията много повече.

Пестите данни

Не всеки има късмета да има неограничен мобилен интернет. Повечето потребители имат ограничено количество трафик, което им позволява тарифния план.

Много хора смятат, че ако не използват смартфона, той няма да изразходва трафик сам. Но това далеч не е така. Ако мобилният интернет е включен, софтуерът ще се актуализира автоматично, социалните мрежи и месинджърите ще получават съобщения, а други програми ще изпращат своите данни към сървъра. Така че, ако не изключите мобилния си интернет и просто поставите телефона си на масата, мобилните ви данни ще намалеят.

Вижте още: Домашен тор за цъфтящи цветя

Тук отново има предимство безжичната мрежа. В днешно време почти всеки има неограничен домашен интернет и рутер. Оказва се, че когато сте свързани към Wi-Fi, няма нужда да следите изразходвания трафик.

Без съмнение мобилният интернет е много удобен и изключително полезен. Но е по-добре да активирате преноса на данни само когато наистина е необходимо да го използвате. Постоянната връзка с мрежата на първо място натоварва много батерията, а автономността е слабо място на почти всеки модерен смартфон.