НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как правилно се използва меламиновата гъба?

Как правилно се използва меламиновата гъба?

0
Почистване с меламинова гъба: Какво трябва да знаете?
Как правилно се използва меламиновата гъба?

Почистване с меламинова гъба – процес, който ще ви спести много време и усилия. Но е важно да знаете някои тънкости.

Почти всички домакини са чували за меламиновите гъби.

Тези, които вече са ги използвали, остават или доволни, или вярват, че просто са си хвърлили парите на вятъра. Но последните грешат – просто трябва да използвате такава гъба правилно и тогава тя ще стане незаменим помощник в борбата със замърсяването, което не се поддава дори на най-силните препарати.

Първо, гъбата не трябва да бъде силно компресирана, тъй като тя се деформира и губи свойствата си. Когато използвате гъба, не забравяйте да носите ръкавици (дори самият производител е написал това). Второ, за еднократно почистване се нуждаете само от малко парче гъба.

Не забравяйте, че това е гъба гумичка, което означава, че по време на употреба се износва и губи свойствата си. Много по-икономично е да отрежете малко парче за едно почистване.

Преди употреба можете да капнете малко вода върху гъбата или да я поставите в съд с вода и след това внимателно да изстискате излишното количество.

Почистване с меламинова гъба: Къде и как да я използвате?

Гъбата е много ефективна за почистване на кухнята и силните замърсявания от мазнина.

Вижте още: Домашен тор за разсада от домати

Пластмасовите первази също са подходящи за почистване с гъбата. Дори петна по пода, които не се махат при обикновено измиване, могат да бъдат премахнати с меламинова гума.

Почистване с меламинова гъба: Какво трябва да знаете?

Измиването на печката с гъбата е многократно по-бързо, по-ефективно и без използване на химикали.

Почистване с меламинова гъба: Какво трябва да знаете?

Много хора я използват за почистване на обувки, полиране на хромирани предмети, почистване на петна по тапети и много други, но в никакъв случай не мийте съдовете и зеленчуците с меламинова гъба!

В процеса на почистване парчето гъба ще се свие и деформира. Най-вероятно ще трябва да бъде изхвърлено. Така че, всеки път си режете малко парче.