НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Свекървата вече не ни говори

Свекървата вече не ни говори

0
Свекървата мечтае за скъпи подаръци, които не можем да й осигурим
Свекървата вече не ни говори

Свекървата ни пренебрегва от седмица, защото не успяхме да я зарадваме с подаръка за рождения й ден. Искаше нови мебели за кухнята, а вместо това й подарихме ваучер за възстановителни процедури.

Тя вече е на почтена възраст. Тази година навърши 70 години. Но не се притеснява да си поиска подарък. И не я интересува колко струва.

Омъжих се преди година и не бях на последния рожден ден на свекърва ми. Трябваше да вляза в болница, така че съпругът ми отиде сам при нея. Сега съм си вкъщи.

Живеем съвсем нормално. Наехме апартамент, имаме достатъчно пари за храна. Но не можем да си позволим да си купим жилище засега. В момента със съпруга ми работим на непълно работно време.

Свекървата също работи, защото не иска да си стои вкъщи. Целият им колектив е от такива дами. Обичат да се хвалят една на друга на коя какво са подарили.

За свекървата много важно е мнението на останалите. По-рано съпругът й плащаше за нейния списък с желания, но преди няколко години той почина. Сега е ред на сина й. Но той няма такива възможности.

Майка му не се интересува от финансовото му състояние. За Нова година тя поиска прахосмукачка.

Останахме смаяни от цената на прахосмукачката, която тя поиска. Купихме й друг по-евтин модел. Аз самата с удоволствие бих я използвала. Но свекървата не я хареса.

Вижте още: Трудната съдба на една майка

За 8 март й подарихме парфюм, отпразнува празника си в ресторант. А ние самите трябваше да ядем макарони цяла седмица. Но свекървата беше доволна. Скоро е рожденията й ден. Някои нейни колежки получиха като подарък за рождените си дни ремонт. Свекървата мечтае за нов кухненски бокс. Ако имахме толкова пари, бихме си купили собствен апартамент.

Купихме й ваучер за възстановителни процедури. Тя непрекъснато се оплаква от здравето си. Нека се излекува, нека се отпусне.

Свекървата беше разстроена. Тя каза, че това е някаква подигравка. И отново започна да дава за пример своите колежки и децата им.

Какви са тези молби? Дори ние не си позволяваме такива неща. Не ни се е обаждала от седмица. Съпругът каза, че ако не иска подаръка, ще купим още един ваучер и ще отидем на почивка сами. Така че още по-добре за нас.