НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да елиминираме плевелите в градината?

Как да елиминираме плевелите в градината?

0
Как да премахнем плевелите в градината и по тротоара?
Как да елиминираме плевелите в градината?

Как да премахнем плевелите? Благодарение на тези трикове, повече няма да ви се налага да вършите тази досадна работа.

Всеки градинар ежегодно се бори с досадните плевели. Освен това в градината, те могат да се появят навсякъде.

Как да премахнем плевелите?

Можете да решите проблема с обикновена сол. Ако плевелите се появят там, където не желаете, тогава използвайте солен разтвор. За да направите това, използвайте 2-3 части гореща вода за 1 част сол.

Страхотно средство за премахване на плевелите е и содата за хляб. Този метод е особено добър в случаите, когато трябва да се отървете от растителността на тесни места. Например, можете да поръсите със сода за хляб пукнатините по пътеките и бордюрите, така че там да не расте нищо.

Опитните градинари използват дори царевично брашно. Поръсете с брашното местата, където обикновено се появяват плевели. По този начин се затруднява размножаването на семената и проблемът е частично или дори напълно решен.

Старите вестници също ще свършат работа. Необходимо е да сгънете листа на два (или по-добре на четири слоя), да го поставите на местата, където се появяват плевели, и да покриете с мулч отгоре. Няма да има достъп на слънчева светлина, което ще доведе до скорошното изчезване на плевелите.

Вижте още: Домашни торове за разсада

Можете да залеете нежеланата растителност с обикновена вряла вода.

Разбира се, можете да премахнете плевелите по старомодния начин с градински инструменти, изваждайки ги направо с корена.

Въпреки това, в различни случаи е трудно или дори невъзможно да се използва този метод. Ето защо горните трикове със сол, сода, вестници, брашно или вряла вода могат да помогнат много.