НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Мама не заслужава моята помощ и подкрепа

Мама не заслужава моята помощ и подкрепа

0
Напълно прекъснах контакт с майка ми
Мама не заслужава моята помощ и подкрепа

Мама ме нарича „неблагодарно същество“, защото не й помагам. Но тя заслужава такова отношение!

Преди пет години тя продаде апартамента на баба и задели парите за себе си „за стари години“, въпреки че по това време аз и съпругът ми живеехме под наем. Тя мислеше само как да си осигури спокойствие на стари години.

Мама похарчи всички пари, а сега хленчи, че трябва да живее само с една пенсия. Прекомерната й алчност й изигра жестока шега.

Аз и съпругът ми живеехме при неговите родители, за да спестим колкото се може повече пари за апартамент. Жилището под наем ни струваше скъпо, така че трябваше да се решим на такава стъпка. Живяхме така една година.

Отначало майка ми отдаваше апартамента на баба под наем. Но наемателите бяха много буйни – съседите постоянно се оплакваха от тях. Тя предложи да го даде под наем на нас. Можете ли да си представите? Съгласихме се, защото по това време братът на съпруга също доведе жена си при родителите му.

Когато се нанесохме, направихме козметичен ремонт. След наемателите апартаментът беше в плачевно състояние. Купихме нова техника и мебели. Надявах се, че мама ще ни прехвърли апартамента. Тя, обаче, имаше свои планове.

Реши да продаде апартамента.

Искахме да купим този апартамент, тъй като вложихме много пари в него. Родителите на мъжа ми бяха готови да изтеглят заем, за да ни помогнат.

Мама не можеше да бъде по-щастлива, че нещата са се развили по този начин. Тя дори не ни направи отстъпка – продаде го на пазарната цена. Тя започна да харчи парите за безсмислени неща. Като цяло остана с празни джобове.

Почти не общувах с майка си, защото й бях обидена. Тя беше толкова лоша с мен. Дори свекърът ми ни помогна, а тя не.

Вижте още: Свекървата вече не ни говори

Мина много време. Почти покрихме всичките си заеми и накрая въздъхнахме с облекчение. Да, само майка ми изведнъж се сети, че съм длъжна да изпълня дълга си на грижовна дъщеря.

Виждате ли, една пенсия не й стига да живее. Най-интересното е, че тя казва на всички, че ми е дала апартамента, а аз съм толкова неблагодарна. Стигна се дотам, че напълно прекъснах контакт с нея и добавих номера й в черния списък. При първа възможност ще продадем този апартамент и ще си купим друг, така че тя дори да не знае адреса ни.