НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да се предпазим от негативната енергия на другите?

Как да се предпазим от негативната енергия на другите?

0
Поемане на негативна енергия: Как да спрем да го правим?
Как да се предпазим от негативната енергия на другите?

Поемане на негативна енергия от другите се случва на всеки. Да се ​​научите да не го правите е ценно духовно умение.

Емпатията е способността да разпознавате и усещате емоциите на другите хора. Съчувствието е способността за съпричастност към страданието на другите хора. Често да си „съпричастен“ означава, че поемаш голяма част от болката и страданието около себе си и това може да има отрицателен ефект върху теб самия.

Ако сте били в една стая с негативен човек, знаете колко токсична може да бъде енергията.

Представяме ви пет начина да се изолирате от негативната енергия на другите хора:

Не забравяйте, че не можете да угодите на всички

Ако някой се оплаква от вас, не се опитвайте да угодите на този човек. Това само ще понижи енергията ви и ще ви направи пристрастени към този човек. Не всеки ще ви харесва. Хората живеят на земята за други цели.

Обичайте себе си и ще създадете енергийно поле, което ще ви предпази от поемане на чужда негативна енергия. Освен това не забравяйте, че не можете да промените хората. Не го превръщайте в своя мисия. Понякога най-доброто нещо, което можете да направите, е просто да не поглъщате енергията, която хората проектират върху вас.

Внимателно канете други хора в живота си

Вашето тяло, ум и среда са вашият храм. Трябва ли хората да избърсват краката си, преди да влязат, или е нормално да изцапат душата ви?

Ако дадете на някого парче хляб в един прекрасен ден, той ще поиска хляб и на следващия ден. Ако позволите на някой да остане у вас за ден, той ще се опита да остане за седмица-две. Може би мислите, че човек е студен и скъперник, например съседът, но просто уважава себе си и дома си.

Страхотно е да бъдеш щедър, но има фина линия, която другите не бива да прекрачват. Научете се да казвате “не” и се чувствайте добре след такъв отказ.

Спрете да обръщате внимание на глупаците

Паразитът се нуждае от гостоприемник, за да оцелее. Когато обръщате внимание на някой друг, вие му отдавате енергия. Енергийните вампири черпят от енергийните ви резерви. Ще прехвърлят негативната си енергия върху вас, но след това ще потърсят следващата си жертва.

Приятелското ухо може би е страхотно нещо, но тук има линия, която никой няма право да прекрачва.

Може би другият човек споделя с вас проблемите в работата, във връзката или дори радостта от успеха. Всички тези емоции могат да ви изтощят и да променят живота ви.

Обичайте себе си, спрете потока от думи на другите хора или кажете, че не сте готови да слушате в момента. Това ще ви попречи да абсорбирате токсична енергия.

Дишайте чист въздух сред природата

Излезте на открито, медитирайте, отпуснете се и дишайте. Правете физически упражнения. Движете се като пеперуда – нежно, но бързо.

Дишането увеличава притока на кръв в цялото тяло. Разходете се с увереност, вдигнете глава и не позволявайте на никого да ви развали настроението.

Поемете 100% отговорност за своите мисли и емоции

Как се чувствате е 100% ваша отговорност. Вселената изпраща хора в живота ни, за да ни изпита. Самовъзприятието е по-силно от възприятието на другите.

Вижте още: Защо сънуваме един и същи човек?

Вие не сте жертва и никой няма власт над вас. Помислете как се изразяват вашите мисли или очаквания в ситуация, която ви тревожи. Всичко зависи от вас.

Веднага щом поемете отговорност за реакциите си, ще се свържете със себе си на по-дълбоко ниво.

Създавайте ситуации, които повишават нивата ви на енергия. Заслужавате да се чувствате добре и е време да го осъзнаете.