НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ На 40 години съм и съм сама

На 40 години съм и съм сама

0
Всичките ми приятели се ожениха, а аз съм сама на 40
На 40 години съм и съм сама

Животът на една жена започва след 40 годишна възраст! Поне така пишат във всички женски форуми. Но как наистина се чувстват дамите след 40-годишна възраст?

За съжаление, не всичко е щастие и радост. В днешната статия ще се опитаме да разберем какво влияе на отношението на една зряла жена и нейната любов към живота.

Никога не съм страдала от комплекси относно външния си вид. Имам красиво лице и фигура. Но това никога не ми е помагало в живота. На 40 години съм и съм сама. На младини преживях тежко заболяване и останах вкъщи 5 години.

Не успях да се обвържа, когато бях млада. С ученето също нямах късмет. Баща ми ми намери работа в една фирма. Така че работя там и до днес. На 30-годишна възраст окончателно загубих вяра, че мога да си намеря нормален мъж.

Излизала съм с мъже, разбира се. Но всички искаха едно и също нещо от мен.

С моите данни можех да блесна на конкурсите за красота. Но изпуснах всичко. Чаках принца на белия кон, но истинският живот не е като приказка.

Всичките ми приятели се ожениха и създадоха семейства. Като цяло имаме различни интереси, няма за какво да си говорим. И като слушам вечните им оплаквания за съпрузите и децата им, се отегчавам. А момичетата от офиса са простовати. Можеш да отидеш само на кафе с тях.

Не ми се прави нищо. Гледам моите връстници и се чудя къде сбърках. Няма да се омъжа, няма да имам и деца. Да, и не ми трябва! Не виждам смисъл в нищо.

И въпреки че все още живея с майка си, се чувствам много самотна. Мама се опитва да ми вдъхне кураж, казвайки, че все още съм млада и животът на една жена започва едва след 40 годишна възраст. Но аз не вярвам в това. Разбирам, че не ме очаква щастлив живот.

Напоследък майка ми казва, че трябва да потърся помощ от специалист. И това го казва жена, която винаги е била скептична към психолозите. Аз обаче ги смятам и за шарлатани. Не знам как да изляза от тази дупка?

Има хора, които не са доволни от нищо в живота. Но в същото време не предприемат никакви действия, за да променят нещата. Просто чакат нещо да се промени един ден. Именно към тази категория жени принадлежи героинята на днешната история.

Вижте още: Съпругът ми живее с майка си

Какво мислите за тази история?