НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистване на фурната с домашни средства

Почистване на фурната с домашни средства

0
Домашен препарат за фурната, който я чисти до блясък
Безпроблемно почистване на фурната

Домашен препарат за фурната, приготвен от няколко съставки, почиства мръсотията без проблем. Вече не е нужно да отлагате тази задача.

Отървете се от мазните следи и замърсяванията по вратата на фурната по възможно най-простия начин.

Почистване на вратата на фурната отвън

Най-добрите естествени почистващи препарати са лимоновият сок и дестилираният бял оцет. Накиснете микрофибърна кърпа в течността и избършете вратата с плавни движения надолу. Повторете, ако е необходимо, в противен случай вземете суха кърпа и полирайте стъклото.

Почистване на вратата на фурната отвътре

Измиването на стъклената врата отвътре може да бъде малко по-трудно, тъй като мазнините се натрупват и се пекат отново и отново при всяко използване на фурната.

Подгответе ½ чаша сода за хляб, вода, купа, кърпа от микрофибър и бръснач. Отворете вратата и избършете мръсотията с влажна кърпа от микрофибър.

Изсипете содата за хляб в купата, добавете вода и направете паста. Нанесете сместа и оставете за 15-20 минути. Измийте с влажна кърпа след изтичане на необходимото време. Ако по стъклото останат остатъци, изстържете ги с бръснач. Но внимавайте със стъклото. Полирайте петната с чиста, суха кърпа.

Почистване на вътрешността на фурната

Често отлагаме почистването на фурната, докато един ден настъпи моментът, в който ситуацията става непоносима.

Вижте още: Домашен тор за стайни цветя

Пригответе домашен препарат за фурната от сода бикарбонат, винен оцет, лимонов сок и вода. Сложете гумени ръкавици и продължете. Напръскайте фурната.

Оставете да действа за една нощ. На следващия ден вземете влажна микрофибърна кърпа и шпатула и започнете да почиствате. Изстържете всички засъхнали остатъци и избършете. Можете да напръскате чист винен оцет, който ще реагира със содата за хляб и ще образува пяна. След това просто избършете с влажна кърпа.